Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί η Ρωσία θέλει την Μαριούπολη

Με ασυνήθιστα σαφείς όρους δηλώνει η Μόσχα γιατί ένας από τους σημαντικούς πολεμικούς της στόχους είναι η κατάληψη της Μαριούπολης.

Η κατάληψη αυτής της πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας Κίριλ Στεπάνοφ.

Μόλις ο ρωσικός στρατός

θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο M14, η Κριμαία θα συνδέεται με ασφάλεια με τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ μέσω ενός διαδρόμου μεταφορών, πρόσθεσε σήμερα ο Στεπάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Μεγάλο μέρος του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ελέγχεται από ρωσόφωνους που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Ο αυτοκινητόδρομος M14 εκτείνεται από την Οδησσό στη νοτιοδυτική Ουκρανία ως την Μαριούπολη και από εκεί πέραν των ρωσικών συνόρων ως τη μεγάλη πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Η Ουκρανία είχε κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με την χερσόνησο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από τη Ρωσία. Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι ο οδικός άξονας για την Οδησσό επίσης θα ξανανοίξει σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Όσο οι Ευρωπαίοι συζητάνε για κυρώσεις…– Τι θα συμβεί εάν ο Πούτιν κόψει το φυσικό αέριο

Λονδίνο: Ο Ασάνζ και η σύντροφός του θα παντρευτούν σήμερα στη φυλακή

Ζελένσκι: «Υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση στις συνομιλίες με τη Ρωσία» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Ρωσία, Μαριούπολη,polemos, oukrania, rosia, marioupoli