Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος πιθανόν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και εργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για το θέμα αυτό, δήλωσε ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Κρις Κουνς.

Η ανακοίνωση ίσως γίνει σήμερα ή αύριο, δήλωσε ο Κουνς σε συνέντευξή του στο CNN.

Ήδη χθες Δευτέρα, ανακοινώθηκε στη Γερουσία το περίγραμμα της δικομματικής νομοθεσίας για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου

στις ΗΠΑ.

SCOOP: US to ban imports of Russian oil, sources tell @annmarie @SalehaMohsin and me. White House announcement as soon as TODAY.

Jennifer Jacobs (@JenniferJJacobs) March 8, 2022

Η συμφωνία πλαίσιο που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς που ηγούνται των επιτροπών της Βουλής και της Γερουσίας για την επίβλεψη του εμπορίουμ έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων στον Λευκό Οίκο και τους Αμερικανούς νομοθέτες να θεσπίσουν απαγόρευση αυστηρότερης οικονομικής πίεσης στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορούσε να ψηφίσει επί της πρότασης την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Bloomberg. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν μιλούσαν με Ευρωπαίους συμμάχους για απαγόρευση εισαγωγών προσπαθώντας παράλληλα να αμβλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές στις ΗΠΑ, που στηρίζονται στη Ρωσία για περίπου το 3% των εισαγωγών αργού και το 8% όλων των εισαγωγών πετρελαιοειδών.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμος για συμβιβασμό δηλώνει ο Ζελένσκι

Στόλτενμπεργκ: Θα ήταν καταστροφικό να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Το εκκλησιαστικό παρασκήνιο του πολέμου στην Ουκρανία – Με το όπλο παρά πόδα, Πατριάρχες και ιερείς

Keywords
Τυχαία Θέματα