Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτοσχέδια χαρακώματα στο Κίεβο – Περικυκλωμένη από Ρώσους η Μαριούπολη

Συνεχίζεται για 7η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και στο νότιο τμήμα της χώρας καταγράφονται συνεχείς συγκρούσεις.

Η Ρωσία έχει επιλέξει να στοχεύσει στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας για να αποκόψει την υπόλοιπη Ουκρανία από τη θάλασσα, αλλά και να δημιουργήσει μια άμεση σύνδεση μεταξύ της Κριμαίας και της ρωσόφωνης περιοχής του Ντονμπάς.

Την ίδια ώρα η Μαριούπολη έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες βομβαρδίζουν

κρίσιμης σημασίας αστικές υποδομές στο λιμάνι της πόλης, αφήνοντάς την περιοχή χωρίς νερό, θέρμανση και ηλεκτροδότηση και εμποδίζοντας την είσοδο προμηθειών ή την απομάκρυνση ανθρώπων.

Παράλληλα, οι κάτοικοι του Κιέβου στήνουν μόνοι τους οδοφράγματα προκειμένου να σταματήσουν την εισβολή των Ρώσων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

The illegal and unprovoked invasion of Ukraine is continuing.

The map below is the latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 02 March 2022

Find out more about the the UK Government's response: https://t.co/P78TPseCq0…

#StandWithUkraine pic.twitter.com/w6mwY3LJdJ

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) March 2, 2022

Οι δρόμοι της πόλης είναι άδειοι, οι μόνοι που κυκλόφορούν είναι στρατιώτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Οι πολίτες προετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη με όσα μέσα διαθέτει ο καθένας.

Ο στρατός τους μοίρασε όπλα και πυρομαχικά. Άλλοι φτιάχνουν μόνοι τους μολότοφ ως ύστατη προσπάθεια να υπερασπιστούν την πόλη τους.

Γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά πέρασαν την νύχτα στα καταφύγια και τους σταθμούς του μετρό. Οι περισσότεροι μένουν εκεί από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος καθώς φοβούνται να μετακινηθούν.

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου

Ξεκινά ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σε μία ακόμη διπλωματική προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Από νωρίς είχε ξεκινήσει ένα θρίλερ μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο για την ώρα διεξαγωγής, όσο και για το σημείο της συνάντησης.

Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ακόμη και για πιθανή ματαίωση των συνομιλιών. Τελικά, όμως, μετά από διαβουλεύσεις εκατέρωθεν, οι συνομιλίες ορίστηκε να ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης

Νέα «έκρηξη» στην τιμή του ρεύματος: Με «άλμα» 30% έφτασε τα 360 ευρώ η μεγαβατώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινά ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων – Κύριο ζήτημα η κατάπαυση του πυρός

Κορωνοϊός: Καταργείται η συμπλήρωση του PLF για τους επισκέπτες της Ελλάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα