«Πόλεμος» για την τηλεθέαση και μέσα στις γιορτές

Η άτυπη ανακωχή στο Δυτικό Μέτωπο, το 1914, για τα Χριστούγεννα υπήρξε το θέμα της ταινίας «Καλά Χριστούγεννα» του 2005 σε σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν.

Γνωστή η υπόθεση. Βασίστηκε σε γεγονότα. Περίπου ένα εκατομμύριο εχθροί κατέβασαν τα όπλα, έψαλαν την «Άγια Νύχτα», ήπιαν, έπαιξαν ποδόσφαιρο, αγκαλιάστηκαν, τραγούδησαν.

Στο δικό μας τηλεοπτικό μέτωπο ο «πόλεμος» (για την τηλεθέαση) μαίνεται ασχέτως αν θα υπάρχουν εορταστικά προγράμματα. Από τους σχεδιασμούς των τηλεοπτικών σταθμών φαίνεται

ότι κανένα κανάλι δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει να του «πάρει» ο ανταγωνισμός έστω και χιλιοστό τηλεθέασης.

Επομένως ανάπαυλα δεν θα υπάρχει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αντιθέτως στη μάχη της τηλεθέασης τα κανάλια θα ρίξουν ολόφρεσκα προγράμματα με την αλλαγή του χρόνου, το δίχως άλλο. Είθισται από τα Χριστούγεννα και έως το τέλος Ιανουαρίου.

Στον αφρό της τηλεοπτικής επικαιρότητας είναι τα ριάλιτι «Survivor» και «MasterChef».

Προσέξτε τώρα τί συμβαίνει. Σύμφωνα με σχεδιασμούς των καναλιών που έχουν γίνει γνωστοί το μαγειρικό ριάλιτι του Star θα αρχίσει τη Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 26 Δεκεμβρίου (το βράδυ). Το ριάλιτι επιβίωσης κανονικά θα έβγαζε πρώτο επεισόδιο τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου.

Ο Σκάι όμως προχώρησε σε αλλαγή. Τοποθετεί το «Survivor» αντίκρυ στο «MasterChef». Τα δε επεισόδια του ριάλιτι- λέμε τώρα- επιβίωσης θα προβάλλονται Κυριακή με Τετάρτη στις 21.00.

Εκείνη την ώρα όμως ο ανταγωνισμός, που ακούει στα brand names Mega, Alpha, Ant1, έχει τα δικά του βαριά «όπλα». Δηλαδή τις σειρές «Η γη της ελιάς», «Σασμός», Mega και Alpha αντιστοίχως, και «Η φάρμα» και «Άγριες μέλισσες» ο Αντ1. Εν ολίγοις οι γνωστές δημοφιλείς σειρές ακόμα και μεσα στις γιορτές θα δηλώνουν παρούσες.

Το δε Mega με τεχνικά αναβαθμισμένη εικόνα και ήχο επαναφέρει την θρυλική σειρά «Οι απαράδεκτοι» και την προβολή των επεισοδίων την έχει προγραμματίσει, του χριστουγεννιάτικου και του πρωτοχρονιάτικου επεισοδίου τους την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 1η Ιανουαρίου αντίστοιχα, στις 21:00.

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, στις 21:00, θα μεταδοθεί το πρώτο επεισόδιο της σειράς, ενώ στη συνέχεια, από το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, οι Δήμητρα Παπαδοπύλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Βλάσσης Μπονάτσος, Γιάννης Μπέζος, Ρένια Λουιζίδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, θα δίνουν ραντεβού στους τηλεθεατές κάθε Σάββατο στις 21:00.

Η ΕΡΤ1 θα «παρατάξει» την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη», του μοναδικού μυθιστορήματος του Νομπελίστα, Γιώργου Σεφέρη με πρεμιέρα της μίνι σειράς, μόλις έξι επεισοδίων, τη Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Για την «τιμή των όπλων» σταθμοί διαφορετικής δυναμικότητας από εκείνη των «μεγάλων» καναλιών θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τις θέσεις τους με ξένες παραγωγές. Θα «καούν» οι μετρητές τηλεθέασης της Nielsen. Θα πέσουν «κορμιά».

Εντωμεταξύ με το «Καλή χρονιά» το Mega θα ρίξει στη «μάχη» της τηλεθέασης τη νέα παραγωγή μυθοπλασίας του «Σκοτεινή θάλασσα» σενάριο Σπύρος Κρίμπαλης, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Κώστας Σαμαράς, σκηνοθεσία Γρηγόρης Καραντινάκης) με τους Γιώργο Παπαγεωργίου, Θέμιδα Μπαζάκα, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννη Τσορτέκη, Άρη Λεμπεσόπουλο.

Μέσα στις γιορτές- και σύμφωνα με όσα έχουν μεχρι τώρα γίνει γνωστά- το Mega θα ρίξει στη «μάχη» της τηλεθέασης το τηλεπαιχνίδι «TheChase» με τη Μαρία Μεπακτώρου. Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε- αλλά προς τα μέσα της Άνοιξης- την πολυαναμενόμενη νέα τηλεοπτική πρόταση «Ο δάσκαλος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (κάποιοι σχεδιασμοί μετέφεραν την προβολή της σειράς την επόμενη σεζόν) αλλά και εκείνη με τίτλο «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη που αρχικά ήθελε και προόριζε για την υβριδική πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ ο Αντέννα.

Ο Alpha, o οποίος ως φαίνεται, θα ανανεώσει για την επόμενη σεζόν το «χιτ» του, δηλαδή τη σειρά «Σασμός», στο δεύτερο ημίχρονο της σεζόν θα αντιπαρατάξει τα σόου «ChartShow» (το κανάλι συζητά με τη Δέσποινα Βανδή για την παρουσίαση), το «SecretSong» (θα ήθελαν στο κανάλι τη Ναταλία Γερμανού ως παρουσιάστρια) και το «σκοτεινό» τηλεπαιχνίδι «BlackOut». Σε προχωρημένες συζητήσεις, προφανώς διότι έχουν αποκτηθεί τα αντίστοιχα πνευματικά δικαιώματα από τον Alpha, βρίσκεται το σχέδιο του καναλιου για τηλεοπτική μεταφορά- με τη μορφή σειρών, ίσως μικρής φόρμας- δοξασμένων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (μάλλον από την ταινιοθήκη της Φίνος Φιλμ).

Ο Σκάι περαν του «Survivor» σχεδιάζει να «κατεβάσει» στο πεδίο της «μάχης» το σόου «MasquedSinger» με τον Σάκη Ρουβά ως επικρατέστερο για παρουσιαστή. Στο Φάληρο πολύ θα ήθελαν η επιτροπή του προγράμματος να αποτελείται από τους Νίκο Μουτσινά, Χρήστο Μάστορα και Τάμτα. Θα δείξει.

Στο Open προσπαθούν να μαζέψουν τα ασημάζευτα και με μικρές διορθωτικές κινήσεις να βγάλουν τη σεζόν διαχειριστικά, καταστρώνοντας παράλληλα σχέδια για την επόμενη σεζόν μπας και το κανάλι σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό.

Απέναντι σε όλα αυτά η κρατική ΕΡΤ θα αντιπαραθέσει τις σειρές μυθοπλασίας «Αγάπη παράνομη» (βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, σε σενάριο Ελένης Ζιώγα και σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη) με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρά, «Όρκος» (σενάριο Τίνας Καμπίτση, σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου) με τους Γιάννη Στάνκογλου, Αννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους και την αισθηματική κομεντί «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη– Κατερίνα Γερονικολού. Και έπεται συνέχεια…

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Θωμαΐδη για το ιικό φορτίο, έρχεται αύξηση στα κρούσματα – Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική

Αλλαγή στους λογαριασμούς ρεύματος: Ενιαία έντυπα για όλους τους παρόχους – Πώς θα είναι (Photos)

ΕΠΑΛ Αιγάλεω: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή καθηγητή με μαθητές (Video)

Keywords
νουμερα τηλεθεασης, τηλεθεαση, Καλή Χρονιά, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, survivor, star, names, mega, alpha, ant1, ΑΝΤ1, ερτ1, Ακρόπολη, nielsen, νέα, σαμαρας, σερρες, blackout, φιλμ, ΕΡΤ, video, Αντωνης Σαμαρας, leslie nielsen, Κορμός Χριστουγέννων, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, γιαννης μπεζος, βιντεο, το θεμα, αντεννα, θεμα, πνευματικα δικαιωματα, σκαι, ψαρα, ωρα, alpha, ant1, mega, star, αυξηση, αιγαλεω, αννα, βανδη, βρισκεται, γεγονοτα, δημητρα, γινει, γρηγορης, δευτερο, δεσποινα βανδη, δεσποινα, δευτερα, διηγημα, υπαρχει, εντυπα, εξι, ερχεται, εχθροι, ζαχαριας, ζιωγα, υποθεση, εικονα, ημιχρονο, ηχο, μινι, μορφη, μαρια, ναταλια γερμανου, νικο, ποδοσφαιρο, πεδιο, προγραμματα, ραντεβου, σαββατο, σεζον, σειρες, σεναριο, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, σοου, σπυρου, σχεδια, σχεδιο, ταμτα, φαληρο, μπεζος, δικαιωματα, επεισοδια, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, names, nielsen, σπυρος, θεσεις
Τυχαία Θέματα