«Πολεμικό κλίμα» στη Βουλή για το νέο διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η... «κατάσταση σηκώνει τσιγάρο» πρέπει να σκέφτηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου, άρπαξε το πακέτο της και σηκώθηκε από την θέση της, διακόπτοντας για λίγα λεπτά, μια συνεδρίαση η οποία ξεχείλιζε από ένταση και λεκτικούς διαξιφισμούς μεταξύ των μελών της κορυφαίας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Κάτω από το βάρος των όσων έχει καταγγείλει ο Γιάννης Πανούσης συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από το μεσημέρι της Τετάρτης με αντικείμενο την έγκριση του νέου διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιου

Αναστασάκου με την αντιπολίτευση να ζητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική αλλαγή του μέχρι πρότινος επικεφαλής της υπηρεσίας Σταύρου Σταυρόπουλου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παίρνοντας τον λόγο στην έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε η Επιτροπή, πριν γνωμοδοτήσει για τον νέο διευθυντή να ακούσει πρωτα τον απερχόμενο επικεφαλής και να υπάρξει και ένας απολογισμός του έργου της υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων. Μάλιστα ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για δημοσιεύματα και ότι υπάρχει διασύνδεση με το θέμα Πανούση.

«Η επιλογή του ταξίαρχου Αναστασίου Αναστασάκου για τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είχε σχέση με την αποτελεσματικότητα και ο χρόνος είχε σχέση με την προώθηση της δουλειάς μας», σημείωσε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αφήνοντας αιχμές κατά του αποπεμφθέντος πρώην διοικητή των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. «Περίμενα από τον κ. Σταυρόπουλο να είχε διευθετήσει περισσότερες υποθέσεις και να είναι πιο αποτελεσματικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας. Ο υπουργός σημείωσε μάλιστα ότι είναι λάθος ο συσχετισμός της πραγματικότητας με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ προτού διαπιστωθεί τι ισχύει.

Το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση στην Επιτροπή του Σταύρου Σταυρόπουλου απορρίφθηκε από την πρόεδρο της Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο Γιάννης Πανούσης θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ατμόσφαιρα πυροδότησε το σχόλιο που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, η οποία είπε ότι πολλοί εντός της Επιτροπής εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα επειδή η μετάδοση είναι ζωντανή για νακάνουν σόου. «Δεν θέλουμε μαθήματα για κάμερες από την κυρία που έγινε βουλευτής από τις κάμερες» τόνισε η «γαλάζια» Σοφία Βούλτεψη που συνέχιζε να φωνάζει ότι «εσείς είστε για τις κάμερες», ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας επέπληξε την Αννέτα Καββαδία ότι προσβάλει τους βουλευτές και της ζήτησε να ανακαλέσει. Εκείνη την στιγμή και κάτω από φωνές και διαμαρτυρίες η Τασία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε για λίγα λεπτά την ιδιαίτερα φορτισμένη συνεδρίαση...

ΒουλήΕπιτροπήΤόσκαςΕΛΑΣεσωτερικές υποθέσειςεπικεφαλήςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα