Ποιος είναι ο Σύρος δήμαρχος Κυλλήνης που άνοιξε τις πόρτες του LM Village στους πρόσφυγες (Photos)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σύρος δήμαρχος Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία, προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση τόσο με την απόφασή του να φιλοξενήσει 300 πρόσφυγες στο LM Village της Μυρσίνης στην Ηλεία, ένα παραθεριστικό κέντρο που παραμένει κλειστό εδώ και επτά χρόνια, όσο και στη συμβολή του στην υπόθεση των «ματωμένων» φράουλων της Μανωλάδας.

Ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του, στο tvxs.gr, περιγράφει την ιστορία του με τα εξής:

«Γεννήθηκα στην πόλη Χομς. Σε

ηλικία 17 ετών έφυγα από τη Συρία. Πήγα στη Γαλλία, όπου παρακολούθησα μαθήματα γαλλικής γλώσσας στη Σορβόνη.

Στη συνέχεια ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Ιατρική στις Βρυξέλλες, στο Βελγιο, και αργότερα στη Φιλιππούπολη, στη Βουλγαρία» αφηγείται ο Ναμπίλ Μοράντ.

«Στη Βουλγαρία γνώρισα τη γυναίκα μου, που είναι από την Ελλάδα, η οποία σπούδαζε επίσης ιατρική. Παντρευτήκαμε, κάναμε την κόρη μας και μετά ήρθαμε στην Ελλάδα, στα Λεχαινά, όπου άνοιξα ιατρείο, πριν από 25 χρόνια» συμπλήρωσε ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Μετά από τόσο χρόνια, «όλη μου η ζωή είναι εδώ, εδώ έχω το παιδί μου και τα εγγόνια μου, εδώ δούλεψα», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «νιώθει και Σύρος, γιατί βεβαίως εκεί γεννήθηκα».

Με τα κοινά ξεκίνησε να ασχολείται το 2002, όταν διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος τρεις φορές, εκλεγμένος πρώτος σε σταυρούς.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Ο συνδυασμός του «Συμφωνία Πολιτών» συμμετείχε στις εκλογές χωρίς στήριξη από κάποιο κόμμα. Στον συνδυασμό του συμμετείχαν άνθρωποι από όλα τα κόμματα.

Προ ημερών ο Ιωσήφ - Ναμπίλ Μοράντ, μίλησε στην εφημερίδα «Αυγή» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προσφυγικό, τονίζοντας πως:

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που φέρεται με αξιοπρέπεια και αγάπη στους πρόσφυγες. Ούτε διώχνει τους πρόσφυγες ούτε τους πνίγει μέσα στις βάρκες. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα λέμε!»

Ναμπίλ Ιωσήφ ΜοράντΔήμαρχοςΗλείαπρόσφυγεςγιατρόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα