ΕΟΔΥ: Ποιος είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Στέλιος Ορφανός

Ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Στέλιος Ορφανός, αναλαμβάνει νέος Διευθύνων Σύμβουλος στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την  απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥΝΠΙΔ

διέπεται από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η θητεία του συναρτάται της ολοκλήρωσης της διαδικασίας προεπιλογής Διευθύνοντος Συμβούλου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 4735/2020 (Α’ 197).

Ποιος είναι ο καθηγητής Στέλιος Ορφανός

Ο κ. Στέλιος Ορφανός είναι Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην Α΄Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική», με μεγάλη εμπειρία σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Ενδεικτικά, αναφέρονται το «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, το νοσοκομείο «Αττικόν». Παράλληλα, έχει εμπειρία συμβούλου σε μονάδες Υγείας των ΗΠΑ και του Καναδά. Ο κ. Ορφανός είναι μέλος ελληνικών επιστημονικών εταιρειών και διαθέτει πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο.

Ο διορισμός του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έρχεται μετά από αλλαγές διοικητικής διάρθρωσης του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή τους προηγούμενους μήνες, καταργήθηκαν οι θέσεις των ενεργών αντιπροέδρων ΔΣ, που δημιουργήθηκαν το 2019. Επίσης, συστάθηκε επιπλέον μία θέση Διευθύνοντος Συμβούλου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με συμμετοχή στη σύνθεση του ΔΣ και διοικητική επιστασία σε όλες τις Υπηρεσίες του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος δεν αντικαθιστά τον Πρόεδρο, αλλά έρχεται συμπληρωματικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακολουθεί η αντικατάσταση του Προέδρου του Οργανισμού, κ. Θεοκλή Ζαούτη.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Πώς μας προστατέυει από τις ασθένεις ο μεσογειακός τρόπος ζωής

Έρευνα ΠΟΕΔΗΝ: Έως 2 χρόνια αναμονή για ένα χειρουργείο στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας

Καρδιακή ανακοπή: Τα προειδοποιητικά σημάδια της διαφέρουν μεταξύ ανδρών και γυναικών

Keywords
Τυχαία Θέματα