Ποιο είναι το ιδανικό βάρος του σώματός σας ανάλογα με το ύψος σας

ΥΓΕΙΑ

Για να υπολογίσετε το ιδανικό βάρος του σώματός σας, θα πρέπει να αναλογιστείτε πολλούς παράγοντες, όπως την ηλικία σας, την αναλογία μυών-λίπους, το ύψος, το φύλο και την πυκνότητα των οστών σας.

Κάποιοι γιατροί ισχυρίζονται ότι ο υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) προσφέρει μια ικανοποιητική απάντηση για το ιδανικό βάρος του σώματος, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, καθώς δεν συμπεριλαμβάνει την μυϊκή μάζα.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι μια μέτρηση που προκύπτει από την αναλογία του βάρους ενός σώματος με το ύψος του για τον προσδιορισμό

του υπέρβαρου και του λιπόσαρκου.

Ωστόσο, το ιδανικό βάρος ενός σώματος μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο ενός άλλου ατόμου, ακόμη κι αν έχουν το ίδιο ύψος.

Ένας βασικός οδηγός για το ιδανικό βάρος είναι ο παρακάτω πίνακας, στον οποίο μπορείτε να δείτε πόσο πρέπει να ζυγίζετε ανάλογα με το ύψος σας.

Σημειώνεται ότι οι άντρες γενικά έχουν μεγαλύτερο βάρος από τις γυναίκες του ίδιου ύψους.

Στον κάθετο άξονα είναι το βάρος σε κιλά και στον οριζόντιο άξονα είναι το ύψος σε εκατοστά.

Το πράσινο χρώμα δείχνει το ιδανικό βάρος, το πορτοκαλί χρώμα δείχνει ότι είστε υπέρβαροι, το κόκκινο χρώμα ότι είστε παχύσαρκοι και το κίτρινο χρώμα ότι βρίσκεστε στο άλλο (επίσης ανθυγιεινό) άκρο του φάσματος και είστε λιποβαρείς.

Μπορείτε να υπολογίστε το ΔΜΣ σας με την παρακάτω εφαρμογή:

Πηγή εφαρμογής: iatropedia.gr

ΥγείαβάροςύψοςσώμακιλάεκατοστάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα