Ποιο είναι και πού βρίσκεται το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο;

Είναι ο ορισμός της πολυτελούς διαβίωσης, αφού για την αγορά αυτού του ακινήτου δαπανήθηκαν πάνω από 15 χιλιάδες ευρώ ανά τετραγωνικό. Κι αυτό το πανάκριβο σπίτι δεν βρίσκεται ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε στην Ιαπωνία ή το Χονγκ Κονγκ, αλλά στη Βρετανία.

Κατά την Sun είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Σάντμπανκς, σε μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία και πουλήθηκε στην τιμή των 13,5 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή 15.215.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακίνητο με τέσσερα υπνοδωμάτια, το οποίο ανήκε στην ίδια οικογένεια επί 117 χρόνια, όταν ένα βοτανολόγος της βικτωριανής εποχής αγόρασε ένα κομμάτι γης στην χερσόνησο Πουλ Χάρμπορ έναντι 1.000 λιρών.

Το σαλέ που χτίστηκε στη γη αυτή πήρε την σημερινή μορφή του στη δεκαετία του 1950 και έγινε γνωστό με την ονομασία North Haven Point. Η επιφάνεια του σαλέ είναι μόλις 1.000 τετραγωνικά μέτρα  και άλλαξε χέρια έναντι 13,5 εκατομμυρίων λιρών– κάτι περισσότερο από 15 εκατομμύρια ευρώ. Με άλλα λόγια, η τιμή πώλησης ήταν πάνω από 15.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Η τιμή αυτή ξεπερνά, έστω και κατά τι, την αξία γης στο Μονακό, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα κοστολόγια της εταιρίας κτηματομεσιτών Savills.

Most ‘expensive home in the world’ is in the UK – beating New York, Hong Kong and Japanhttps://t.co/ZyMnQr6KGP

— The Sun (@TheSun) March 9, 2023

Στο Μονακό η αξία ενός τέτοιου πολυτελούς ακινήτου ανέρχεται κατά μέσον όρο στα 14.700 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ στο Χονγκ Κονγκ το τετραγωνικό φτάνει περίπου στις 12.700 ευρώ.

Το σαλέ βρίσκεται σε έκταση περίπου 6 στρεμμάτων στην περιοχή Σάντμπανκς . Στο ισόγειο βρίσκεται το καθιστικό, μία μεγάλη τραπεζαρία, η κουζίνα, βοηθητικά δωμάτια, αποθήκη και γραφείο. Στον πρώτο όροφο, που είναι προσθήκη που έγινε στη δεκαετία του 1950 υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο-μάστερ, μία σουίτα-υπνοδωμάτιο για τους φιλοξενούμενους και άλλα δύο υπνοδωμάτια.

Ο νέος ιδιοκτήτης

Νέος ιδιοκτήτης είναι ο Τομ Γκλάνφιλντ, ο οποίος δηλώνει αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος που ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα με ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας, παίρνοντας φοιτητικό δάνειο, πριν από 20 χρόνια.

Ο Τομ Γκλάνφιλντ, ηλικίας περίπου 40 χρόνων, λέει πως προτίθεται να γκρεμίσει το υφιστάμενο κτήριο και να χτίσει ένα νέο πολυτελές οικολογικό σπίτι που θα κοστίσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια λίρες.  Παράλληλα σχεδιάζει να ενισχύσει τους προστατευτικούς φράχτες στο θαλάσσιο μέτωπο.

Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που εξασφαλίζει θέα 270 μοιρών στο Πουλ Χάρμπορ, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι στον κόσμο μετά το Σίδνεϊ.

«Υπερήφανος που πήρα το δικό μου κομμάτι γης στο Σαντμπακς. Δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά πάλεψα σκληρά γι αυτό και οι δυνατότητες που έχει είναι τεράστιες. Πρέπει να γίνουν κάποιες δουλειές», έγραψε στα social media ο νέος ιδιοκτήτης.

Το Σάντμπανκς θεωρείται η «απάντηση» της Βρετανίας στο Μαϊάμι Μπιτς και είναι ένα από τα πιο ζηλευτά σημεία για επενδύσεις σε ακίνητα στη Βρετανία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιος χιονοστρόβιλος στο Ηνωμένο Βασίλειο (video)

Η επιστροφή του μακαρθισμού: Πιέσεις για απομάκρυνση Κινέζου ηθοποιού από τα Όσκαρ επειδή θεωρείται …κομμουνιστής (Photos/Videos)

Λιώσιμο των πάγων: Ιοί-ζόμπι χιλιάδων χρόνων απειλούν το οικοσύστημα – Οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιο,poio