Ποια είναι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους και πότε ξεκινούν

Με μοχλό πίεσης τα προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τους αρνητές ή όσους εμφανίζονται επιφυλακτικοί να κάνουν το εμβόλιο.

Μετά τις 14 Ιουνίου ξεκάνει και επίσημα η συζήτηση για τα προνόμια που θα έχουν όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή θα τον ολοκληρώσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα προνόμια θα αφορούν μία σειρά διευκολύνσεων για την κοινωνική και επαγγελματική ζωή των εμβολιασμένων.

Οι πληροφορίες λένε για παράδειγμα

ότι δεν θα απαιτείται self test σε δραστηριότητες που τώρα είναι υποχρεωτικό, όπως στον εργασιακό χώρο και στην εκπαίδευση, ή για την είσοδο στα πλοία κ.α.

Ακόμα υπάρχει η σκέψη οι πλήρως εμβολιασμένοι να έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε κλειστούς χώρους, όπως είναι θέατρα, σινεμά, μουσεία, κέντρα διασκέδασης, καφέ, εστιατόρια, γυμναστήρια κ.α.

Όπως είναι γνωστό ο εμβολιασμός παρέχει διευκολύνσεις στους ταξιδιώτες, καθώς οι κάτοχοι του «Πράσινου πιστοποιητικού» μπορούν από την 1η Ιουλίου να ταξιδεύουν χωρίς την υποχρέωση καραντίνας και άλλους περιορισμούς, όπως το τεστ.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του μέτρου πιλοτικά με κάποιες χώρες, ενώ συζητείται ακόμα η απαλλαγή από τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που εφαρμόζεται ήδη στις Η.Π.Α., ενώ το ακολουθούν και ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα προνόμια θα αφορούν τους πλήρως εμβολιασμένους και τους έχοντας αντισώματα μετά την ασθένεια.

Η κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στην συζήτηση περί προνομίων, είχε αναφέρει ότι αυτά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται όταν θα υπάρξει διαθεσιμότητα εμβολίων για τους πολίτες.

Σε ότι αφορά τους αρνητές ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Υπάρχουν περιοχές όπου έχουμε χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς έναντι του κορωνοϊού», σημείωσε επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν «θύλακες» κατά των εμβολιασμών και αρκετοί που πείθονται από θεωρίες «ψεκασμένων», ενώ πρόσθεσε πως «η τοπική αυτοδιοίκηση βοηθάει για να υπάρξει ενίσχυση των εμβολιασμών». «Πρέπει οι αρνητές να καμφθούν και να πειστούν κυρίως από τους επιστήμονες».

Στο τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσει πάντως και η υποχρέωση εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες, με προτεραιότητα στους υγειονομικούς.

Κορωνοϊός: Στα 580 τα νέα κρούσματα και 24 νέοι θάνατοι – Στους 398 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Πρόστιμα ύψους 165.600 ευρώ για παράβαση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

Self test: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Από αύριο έως 30 Ιουνίου

Keywords
Τυχαία Θέματα