Πινγκ-πονγκ «ατάκας» στα βουλευτικά έδρανα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ατάκες-«μαχαιριές», ειρωνείες, περιπαιχτικά σχόλια και μπόλικη δόση τρολαρίσματος «εκσφενδονίζει» η αντιπολίτευση με την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Σε φανερή αμηχανία οι βουλευτές της συμπολίτευσης προσπαθούν... να υπερασπιστούν τις διατάξεις του νομοθετήματος, δείχνοντας να αφήνουν το «βαρύ φορτίο» στους υπουργούς της κυβέρνησης. Και αν η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή το απόγευμα δείχνει σίγουρη, το κλίμα κάθε άλλο παρά πανηγυρικό είναι για τους βουλευτές της Αριστεράς. Μπορεί να διαφωνούν με πολλές ρυθμίσεις, όπως δήλωσε ο βουλευτής

του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ωστόσο, «θρηνούν αλλά ψηφίζουν» όπως ανέφερε ο συνάδελφος του από την κυβερνητική πλειοψηφία Γιώργος Δημαράς.

Η αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, κάνει... πάρτι. Οι χαρακτηρισμοί και τα ευφυολογήματα δίνουν και παίρνουν: Από... ξεβράκωτοι και προτροπές να μπει φόρος στην αναπνοή μέχρι χαιρετίσματα στους 53 του Τσακαλώτου. Αποκορύφωμα; Η Αλέκα Παπαρήγα που χαρακτήρισε ως... «εφηβικές ονειρώξεις» το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις επενδύσεις έρχεται ανάπτυξη.

«Γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν “les sans culottes” (οι επαναστάτες της γαλλικής επανάστασης χωρίς "βράκες"), όχι όμως με την έννοια που έχει ο όρος στα γαλλικά», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και αν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστός για το... ζωηρό του χαρακτήρα εντός της Ολομέλειας τότε ο συνήθης ήρεμος και μειλίχιος Κωστής Χατζηδάκης σχεδόν «απασφάλισε»: «Τελικά είσαστε κόμμα λωτοφάγων. Φάτε τώρα τους λωτούς σας και ψηφίστε όλα όσα καταγγέλλατε και ακόμη περισσότερα». Και με περίσσευμα ειρωνείας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «οργάνωσε τετραήμερο εορτασμό για να πανηγυρίσει τις επιτυχίες του. Γιορτάζει τα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης που επιβάλλονται».

«Τύφλα να χει η Ξάφα και ο Μάνος»

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως ούτε η συνθήκη των Βερσαλλιών για τη Γερμανία δεν προέβλεπε την ίδρυση τέτοιου ταμείου, αναφερόμενη στη σύσταση του νέου υπερταμείου και καταλόγισε ευθύνες που φτάνουν μέχρι και τα ειδικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο του ΠΑΣΟΚ αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση, δεν θα μπορούσαν να το είχαν επιτύχει ούτε οι πιο γνήσιοι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού, όπως η Μιράντα Ξαφά (πρώην στέλεχος του ΔΝΤ) ή ο Στέφανος Μάνος.

Η Κατερίνα Μάρκου του Ποταμιού δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων που λέτε, όλο και κάποια διαρροή υπήρχε. Εδώ τίποτα, μπετόν! Μπράβο σας, εδώ δεν μιλάμε για βουλευτές αλλά για κανονικούς οπαδούς! Να στείλω και τα χαιρετίσματά μου στους γενναίους 53 του κ. Τσακαλώτου». Αλλά και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων είχε όρεξη σημειώνοντας ότι στον τόπο αυτό μονάχα η αναπνοή δεν φορολογείται.

Όρεξη να έχουμε και μέχρι αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα ακουστούν και άλλα πολλά...

ΟλομέλειαΒουλήατάκεςτρολάρισμακαρφιάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα