Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Να ρωτήσει ο Μητσοτάκης τον Σχοινά πώς η Κομισιόν αντάλλαξε τις Πρέσπες με τις συντάξεις

Πολιτική

 

Τη μετεκλογική στροφή της κυβέρνησης αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών σκοπεύει να αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της επίσκεψης για την 84η ΔΕΘ. Χθες, η ανακοίνωση του ονόματος του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν έδωσε αφορμή στην Κουμουνδούρου να θερμάνει

τις αντιπολιτευτικές της μηχανές στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς - ο οποίος αποτέλεσε την πρόταση Μητσοτάκη για τη θέση του Ελληνα ευρωπαίου Επιτρόπου - είχε τοποθετηθεί θετικά (αν και με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν) για τη Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνοντας ότι είναι «σημαντική» για την ευρύτερη περιοχή δεν άφησαν την ευκαιρία να πέσει κάτω.

Ειδικότερα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν χθες σκωπτικά:

«Μετά το διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, που δήλωνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική και δεν αφήνει περιθώρια αλυτρωτισμών και εθνικισμών, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να του ζητήσει να εξηγήσει άμεσα στο πανελλήνιο πώς ακριβώς συνεβαλε η Κομισιόν στην ανταλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη διάσωση των συντάξεων. Ας το κάνει ακόμα και τώρα ως Πρωθυπουργός, που ομνύει στην πίστη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι ακονίζουν τα νύχια τους προκειμένου να αναδείξουν την ασυνέπεια της κυβέρνησης ως προς τη Συμφωνίας των Πρεσπών και να καταδείξουν την ψηφοθηρική προεκλογική εκμετάλλευση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑσυμφωνία των ΠρεσπώνΑλέξης ΤσίπραςΝΔΚυβέρνησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα