Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα οι κομματικές διεργασίες

Ξεκινάνε άμεσα οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να προκαθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου και μελών κεντρικής επιτροπής του κόμματος από τη βάση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα το Εκτελεστικό γραφείο, στη συνέχεια η πολιτική γραμματεία και η κεντρική επιτροπή.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας

στη δήλωσή του, έκανε λόγο για γρήγορες διαδικασίες ανασυγκρότησης, στις οποίες όπως είπε θα θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος, αναφορά που μπορεί να ερμηνευτεί ως παραπομπή σε συνέδριο.

Παράλληλα, έθεσε τις ευρωεκλογές ως χρονικό ορίζοντα για τις διαδικασίες ανασυγκρότησης με στόχο την «επιστροφή» του ΣΥΡΙΖΑ, ένα περίπου χρόνο από σήμερα.

Ανέφερε πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος» που πρέπει να αποτιμηθεί με περηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα «πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας καινούργιος κύκλος, ακόμη πιο ελπιδοφόρος».

Δίνοντας καταρχάς ένα στίγμα για τις αλλαγές που προτείνει να γίνουν ανέφερε πως «αυτή η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σωστή και νηφάλια εκτίμηση, δημοκρατική εγρήγορση, ενότητα, αλλά και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές. Απαιτεί να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης.

Να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους.

Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», είπε στο κλείσιμο της δήλωσής του «αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος», εξηγώντας πως θα προχωρήσει με «συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες» για να λάβει τις αποφάσεις του, «όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό συμμετοχικό κόμμα». «Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική που ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες» είπε, προσθέτοντας «είναι αυτονόητο, πως σε αυτή τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των μελών του κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Χαμένοι και κερδισμένοι σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου

Και επισήμως σε κρίση Αριστερά και Κεντροαριστερά

Εκλογές 2023: Χωρίς βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ σε 23 περιφέρειες

Keywords
Τυχαία Θέματα