Πιέσεις Σολτς στο Βελιγράδι να υιοθετήσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Τι ζητά η Γερμανία σε σχέση με το Κόσοβο (Video)

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς ζήτησε από το Βελιγράδι να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και έτσι να συνταχθεί με την πολιτική του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο στο Βελιγράδι.

Ο Όλαφ Σόλτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε πως έθεσε το θέμα αυτό λέγοντας ότι «όλες οι προς ένταξη χώρες έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν την κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Γερμανός καγκελάριος συμπλήρωσε ότι ζήτησε από τη Σερβία να μην αναβάλει την απόφαση για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και «να το πράξει άμεσα όσο το θέμα είναι επίκαιρο».

German Chancellor Scholz starts his Balkans tour with a very clear message that Serbia must recognize Kosovo if it ever wants to join the EU:
"It is unimaginable for two countries that don't recognize each other to become EU members."pic.twitter.com/Qxpsyz5TgK

— Admirim (@admirim) June 10, 2022

Ο πρόεδρος Βούτσιτς δήλωσε ότι η θέση της Σερβίας στο θέμα των κυρώσεων είναι περίπλοκη και αυτό γιατί «η Σερβία εξαρτάται από την στάση της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα του Κοσόβου».

Το Κόσοβο, επίσης, απασχόλησε τη συνάντηση Βούτσιτς – Σoλτς και ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε να υπάρξει αφοσίωση στον διάλογο που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΕ με σκοπό να βρεθεί σύντομα βιώσιμη λύση και να ανοίξει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο Όλαφ Σόλτς επανέλαβε στο Βελιγράδι, όπως το έκανε και σήμερα το πρωί στην Πρίστινα, ότι ο διάλογος θα πρέπει να οδηγήσει στην αμοιβαία αναγνώριση.

German Chancellor Scholz: Serbia will not be able to join the European Union without recognizing the independence of Kosovo, pic.twitter.com/Q31iN2ZCbK

— Эсса Али
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιέσεις Σολτς, Βελιγράδι, Ρωσίας –, Γερμανία, Κόσοβο Video,pieseis solts, veligradi, rosias –, germania, kosovo Video