Πέτρος Λεκάκης: Σ' αυτές τις εκλογές δεν θα εκλέξουμε Βουλή - Επιλέγουμε για τη Θεσσαλονίκη

Πολιτική

«Δεν είμαι υποψήφιος ούτε για να παίξω τα πολιτικά παιχνίδια κανενός κόμματος, ούτε για να κλείσω την πολιτική μου καριέρα» απαντά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφορικά με τις διαφορές που παρουσιάζει η υποψηφιότητα του, μεταξύ όλων των άλλων, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Λεκάκης, αντιδήμαρχος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη από το 2015 και στέλεχος

της «Πρωτοβουλίας» από το 2010, κατεβαίνει υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά την απόφαση του κ. Μπουτάρη να αποσυρθεί από μια τρίτη θητεία. «Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες θα στηρίξουν ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν. Ανθρώπους που ξέρουν την πόλη, έχουν εμπειρία διοίκησης, είναι νέοι, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κομματικές υποψηφιότητες τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «σε αυτές τις εκλογές δεν θα εκλέξουμε Βουλή. Δεν θα αποφασίσουμε για την κυβέρνηση. Δεν επιλέγουμε αντί για ΝΔ Ταχιάο, αντί για ΣΥΡΙΖΑ Νοτοπούλου, αντί για ΚΙΝΑΛ ή Ποτάμι τον Βούγια» και προσθέτει πως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιλέξουν με γνώμονα το καλό της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θέτει ένα ερώτημα προς τον συνυποψήφιο του, Σπύρο Βούγια, από τον οποίο ζήτησε ντιμπέιτ: «Να μας εξηγήσει γιατί ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον Συνασπισμό και το 2002 με το ΠΑΣΟΚ και οι πολίτες δεν τον εξέλεξαν δήμαρχο, έρχεται τώρα και για να κλείσει την πολιτική του καριέρα είναι ξανά υποψήφιος». Για ανοιχτό διάλογο με τους κομματικούς υποψηφίους αναφέρει πως κανείς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του, «προφανώς γιατί δεν τους αφήνουν τα κόμματα τους ή γιατί δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν».

Χαρακτηρίζει «fake news» τις πληροφορίες που θέλουν την παράταξη του να μην φτάνει μέχρι το εκλογικό νήμα και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι ενοχλούμε γιατί είμαστε ανεξάρτητοι. Ο πόλεμος με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δεν μας αγγίζει. Μας δυναμώνει. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει πως οι πραγματικές δημοσκοπήσεις γίνονται μέσα στον κόσμο, μέσα στην κοινωνία.

Τέλος, χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ιδιαίτερη προσωπικότητα που προσέφερε στην πόλη, τον ευχαριστεί για τη στήριξη στην υποψηφιότητα του και τονίζει πως η παράταξη του θα συνεχίσει όλα τα θετικά της θητείας της «Πρωτοβουλίας» και θα διορθώσει τις ό,ποιες αδυναμίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ακολουθεί η πλήρης συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Λεκάκη, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη δημοσιογράφο Αναστασία Καρυπίδου:

ΕΡ.: Κύριε Λεκάκη, από αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη κατεβαίνετε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε τη δημαρχία;

Απ.: Η υποψηφιότητα δεν ήταν αυτοσκοπός. Είναι γνωστές οι εξελίξεις στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας» μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η αυτοδιοικητική παρακαταθήκη της πόλης οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» βγήκαμε μπροστά και δημιουργήσαμε τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη». Μια νέα παράταξη που θέλει, πέρα και πάνω από κόμματα και άλλες δεσμεύσεις, να μιλήσει για την αυτοδιοίκηση, για τη Θεσσαλονίκη. Για εμάς. Τέθηκα επικεφαλής συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης, αλλά και βέβαιος πως οι πολίτες θα αναγνωρίσουν και θα στηρίξουν ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν. Ανθρώπους που ξέρουν την πόλη, έχουν εμπειρία διοίκησης, είναι νέοι, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί.

ΕΡ.: Ανακοινώσατε από τους τελευταίους την υποψηφιότητά σας. Θεωρείτε πώς ο χρόνος είναι αρκετός για να μάθουν οι δημότες τις προτάσεις και το πρόγραμμα της παράταξης σας;

Απ.: Το θέμα είναι όλοι οι υποψήφιοι να αποφασίσουν να συζητήσουν για τη Θεσσαλονίκη. Χρόνος υπάρχει. Πρέπει όμως να υπάρχει και διάθεση. Δυστυχώς βλέπω συνυποψηφίους μου να επαναλαμβάνουν τη ρητορική των κομμάτων που τους υποστηρίζουν ή χιλιοειπωμένες προτάσεις που έρχονται από το παρελθόν. Που έχουν πολύχρωμα περιτυλίγματα αλλά καμία ουσία. Σε αυτές τις εκλογές δεν θα εκλέξουμε Βουλή. Δεν θα αποφασίσουμε για την κυβέρνηση. Δεν επιλέγουμε αντί για ΝΔ Ταχιάο, αντί για ΣΥΡΙΖΑ Νοτοπούλου, αντί για ΚΙΝΑΛ ή Ποτάμι τον Βούγια. Επιλέγουμε τον επόμενο Δήμαρχο, επιλέγουμε για τη Θεσσαλονίκη.

ΕΡ.: Πρόσφατα ζητήσατε ντιμπέιτ με τον συνυποψήφιο σας, Σπύρο Βούγια. Γιατί μόνο μ' έναν υποψήφιο;

Απ.: Εδώ και καιρό έχω καλέσει τους κομματικούς υποψηφίους σε έναν ανοικτό διάλογο για τη Θεσσαλονίκη. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε προφανώς γιατί δεν τους αφήνουν τα κόμματά τους ή γιατί δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν για τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει επιτέλους να γίνει συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν το θέλουν κάποιοι γιατί στήνουν πολιτικές αντιπαραθέσεις για τη συσπείρωση των κομματικών στρατών. Άκουσα λοιπόν τον κ. Βούγια, που έχει το βάρος του χρίσματος δύο κομμάτων, να δηλώνει δήθεν ανεξάρτητος. Για αυτό λοιπόν τον κάλεσα να έρθει σε μια τετ-α-τετ συζήτηση. Γιατί δεν έρχεται να συζητήσουμε; Φοβάται κάτι; Να δούμε τις πραγματικές προθέσεις του για αυτή τη νέα υποψηφιότητα και τι σύγχρονο έχει να πει εκτός από χιλιοειπωμένες επαναλήψεις. Να μας εξηγήσει γιατί ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το Συνασπισμό και το 2002 με το ΠΑΣΟΚ και οι πολίτες δεν τον εξέλεξαν δήμαρχο έρχεται τώρα και για να κλείσει την πολιτική του καριέρα είναι ξανά υποψήφιος. Τίποτα περισσότερο.

ΕΡ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι η προσπάθεια σας δεν θα φτάσει μέχρι τέλους και θα συνεργαστείτε προεκλογικά με άλλους...

Απ.: Αυτές οι πληροφορίες είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι κάποιων. Fake News. Ας αφήσουν τη λάσπη, ας αφήσουν τις παλαιοκομματικές και μικροπολιτικές μεθόδους που έχουν μάθει. Είναι σαφές ότι ενοχλούμε γιατί είμαστε ανεξάρτητοι. Ο πόλεμος με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δεν μας αγγίζει. Μας δυναμώνει. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ. Ως τώρα ως ενεργός στην αυτοδιοίκηση και το Δήμο Θεσσαλονίκης, σήμερα ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αύριο στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» θα είναι ισχυρός πυλώνας.

ΕΡ.: Δηλώνετε ότι οι δημοσκοπήσεις «μαγειρεύονται». Δηλαδή δεν τις υπολογίζετε;

Απ.: Υπάρχουν δημοσκοπήσεις και δημοσκοπήσεις. Εντάξει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όλοι καταλαβαίνουν πως κάποιοι θέλουν να αποκτήσουν δυναμική στην κοινωνία μέσα από «μαγειρεμένες» έρευνες. Εμείς είμαστε κάθε μέρα μέσα στην κοινωνία, με περιοδείες στο κέντρο και τις γειτονιές, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αλλά και μικρά στενάκια. Παντού. Συζητάμε με τους πολίτες, τους ακούμε και τους παρουσιάζουμε τις προτάσεις και την ομάδα μας. Και σε αυτήν τη δημοσκόπηση, την πραγματική, την δημοσκόπηση της ίδιας της κοινωνίας η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» είναι πρώτη.

ΕΡ.: Εάν κάποιος ρωτούσε «γιατί να ψηφίσω τον Πέτρο Λεκάκη; Τι διαφορετικό έχει από τους υπόλοιπους 20 και πλέον υποψηφίους» τι θα του απαντούσατε;

Απ.: Θα σας πω αρχικά τι δεν έχουμε. Δεν έχουμε κομματικά χρίσματα και δεν προερχόμαστε από το παρελθόν. Δεν είμαι υποψήφιος δήμαρχος ούτε για να παίξω τα πολιτικά παιχνίδια κανενός κόμματος, ούτε για να κλείσω την πολιτική μου καριέρα. Εγώ και η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την αυτοδιοικητική παρακαταθήκη της Θεσσαλονίκης. Δεν παραδίδουμε την πόλη στα κόμματα. Δεν αφήνουμε την πόλη να επιστρέψει στο χθες. Καλώ λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν προγράμματα και ομάδες. Και τότε θα διαπιστώσουν πως έχουμε ρεαλιστικές και σύγχρονες προτάσεις για την πόλη και την καλύτερη αυτοδιοικητική ομάδα για να τις κάνει πράξη.

ΕΡ.: Σε περίπτωση εκλογής σε ποιους τομείς της καθημερινότητας θα δώσετε προτεραιότητα για να κάνετε τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη»;

Το πρόγραμμα μας εστιάζει στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας. Ο Δήμος θα είναι αρωγός των πολιτών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Με απλά λόγια θέλω χαμογελαστούς δημότες. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει ο κόσμος. Ο Δήμος θα είναι σύμμαχός του ώστε τουλάχιστον ο πολίτης να ζει σε ένα καθαρό, ασφαλές, ευπρεπές περιβάλλον. Καθαριότητα, κυκλοφοριακό και συγκοινωνίες, ασφάλεια, δημόσιοι χώροι είναι θέματα που κυριαρχούν στο πρόγραμμά μας από το οποίο θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω μια πρόταση για τη δημιουργία «Ομάδα Ταχείας Επέμβασης» για θέματα καθημερινότητας.

ΕΡ. Κύριε Λεκάκη, θεωρείτε πως είστε «παιδί» του Γιάννη Μπουτάρη;

Απ.: Είμαι παιδί της μητέρας και του πατέρα μου. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και σε αυτήν την πορεία σε πολλά συμφωνήσαμε, σε κάποια διαφωνήσαμε. Είναι κοινός τόπος όμως πως προσέφερε στη Θεσσαλονίκη και η θητεία του αναμφίβολα έχει θετικό πρόσημο. Τον ευχαριστώ δε για τη στήριξή του στην υποψηφιότητά μου και την «Θεσσαλονίκη Πρώτη». Είναι σημαντική όπως σημαντική είναι και η στήριξη κάθε πολίτη στην προσπάθειά μας αυτή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα θετικά της θητείας της «Πρωτοβουλίας» θα τα συνεχίσουμε αλλά έχοντας την εμπειρία και τη γνώση της διοίκησης θα καλύψουμε τα κενά, θα διορθώσουμε αδυναμίες και φυσικά θα προσδώσουμε μια νέα προοπτική στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης.

ΛεκάκηςΜπουτάρηςεκλογέςΘεσσαλονίκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
εκλογες, βουλη, θεσσαλονικη, εκλογες 2012, απε-μπε, νεα δημοκρατια, συριζα, γνώμονα, ΠΑΣΟΚ, fake, news, δημοσκοπηση, νέα, συγκοινωνιες, video, popular, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, δημοτικοι συμβουλοι, σταυροι δημοτικων εκλογων, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, ομαδα διας, νεα κυβερνηση, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, κοινωνια, κομματα, αυτοδιοικηση, το θεμα, γνωση, θεμα, θητεια, καριερα, παιχνιδια, προγραμμα, news, απε, απε-μπε, απλα, ατζεντα, γινει, γινονται, γνώμονα, δημος, δυστυχως, διοικηση, υπαρχει, ερευνες, ερχεται, ερχονται, ζωης, ζωνη, θετικο, κυβερνηση, κυριε, λογια, νημα, μπε, ομαδα, οκτω, ουσιαστικο, ουσια, παιδι, περιβαλλον, προβληματα, προγραμματα, ρητορικη, συζητηση, συγχρονο, τριτη, ισχυρος, φυσικα, φτανει, χρονος, ασφαλεια, fake, μπροστα, ομαδες, πληροφοριες, popular, θεματα, θετικα
Τυχαία Θέματα