Πέτρες, μολότοφ και χημικά στο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών - Τρεις προσαγωγές (Videos)

ΕΛΛAΔΑ

 

 Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14.00 η ώρα το μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία μας οι πολυεθνικές», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή,

όταν ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε στάσεις λεωφορείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Έγιναν και τρεις προσαγωγές. 

Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο. Μικρή ομάδα νεαρών με κουκούλες που βγήκαν από την πορεία πέταξαν πέτρες και μολότοφ. Η υπόλοιπη πορεία δεν συμμετείχε. Εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.https://t.co/fKXpdjJNWK pic.twitter.com/7eEIBrNyWh

NEWS 24/7 (@News247gr) November 4, 2019

Τουλαχιστον τρεις προσαγωγες στο μαθητικό συλλαλητήριοhttps://t.co/fKXpdjJNWK pic.twitter.com/Y0yhft1Ggo

NEWS 24/7 (@News247gr) November 4, 2019

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών συμμετείχαν, με καλέσματά τους, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας και Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τη βάση του 10, το βαθμό απολυτηρίου, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και τη άμεση σύνδεση των ΑΕΙ με τη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

 

 

μαθητέςφοιτητέςπορείαΠροπύλαιασυλλαλητήριοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτρες, - Τρεις, Videos,petres, - treis, Videos