Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο David Crosby

Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός-κιθαρίστας David Crosby, ιδρυτικό μέλος δύο δημοφιλών και με τεράστια επιρροή ροκ συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’60, των Byrds και Crosby, Stills & Nash (αργότερα Crosby, Stills, Nash & Young), πέθανε στα 81 του.

Η σύζυγός του δημοσίευσε μια δήλωση στο Variety , γράφοντας: «Με μεγάλη λύπη μετά από μια μακρά

ασθένεια, ο αγαπημένος μας Ντέιβιντ (Κροζ) Κρόσμπι πέθανε. Ήταν περιτριγυρισμένος με αγάπη από τη σύζυγο και την αδελφή ψυχή του Jan και τον γιο του Django. Αν και δεν είναι πια εδώ μαζί μας, η ανθρωπιά και η ευγενική του ψυχή θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν και να μας εμπνέουν. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από τη θρυλική μουσική του. Ειρήνη, αγάπη και αρμονία σε όλους όσους γνώριζαν τον Ντέιβιντ και όσους άγγιξε. Θα μας λείψει πολύ. Αυτή τη στιγμή, ζητάμε με σεβασμό και ευγένεια την προστασία της ιδιωτικής ζωής καθώς θρηνούμε και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά μας απώλεια. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τις προσευχές».

Singer, songwriter and guitarist co-founded The Byrds and supergroup Crosby, Stills & Nash https://t.co/06LBm2vaYB

— The Guardian (@guardian) January 19, 2023

Με τους Roger McGuinn, Gene Clark, Chris Hillman και Michael Clarke, ο Crosby δημιούργησε το πρότυπο για το folk-rock του LA της δεκαετίας του ’60 στους Byrds κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συμμετοχής του στο γκρουπ το 1964-67.

Αν και ποτέ δεν ήταν ο κύριος τραγουδοποιός ούτε στους Byrds ούτε στους CSN&Y, ο Crosby ήταν αναπόσπαστο μέρος της πρώτης γραμμής.

Η ηδονιστική προσωποποίηση του τρόπου ζωής της δεκαετίας του ’60, σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ, τον οδήγησε σε εθισμό για πολλά χρόνια. Η συγκλονιστική σύλληψή του το 1982 στο Τέξας για κατηγορίες ναρκωτικών και όπλων οδήγησε σε φυλάκιση πέντε μηνών το 1986. Καταρρακωμένος από χρόνια κατάχρησης κοκαΐνης και αλκοόλ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος το 1994.

Legendary singer-songwriter David Crosby has died https://t.co/9Oh9QRHcJw pic.twitter.com/EsbE2DlWUm

Daily Mail US (@DailyMail) January 19, 2023

Παρόλο που δεν επέστρεψε ποτέ στη δημοφιλή υπεροχή των πρώτων χρόνων του, ο Crosby ηχογράφησε και έκανε περιοδείες κερδοφόρα στη δεκαετία του 2000.

Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές, ως μέλος των Byrds (1991) και Crosby, Stills & Nash (1997).

Διαβάστε επίσης:

Πορτογαλία: Περισσότερες από 1.000 ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας

Σπάνιο εύρημα στο Μέριλαντ: Αποκαλύφθηκε απολιθωμένο κρανίο φάλαινας, 12 εκατομμυρίων ετών (Photos)

Νεκροταφείο κατέρρευσε στην Ιταλία λόγω κακοκαιρίας – Φέρετρα βρέθηκαν σε χαράδρα (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα