Πέθανε ο Φαίδων Πατρικαλάκις

ΕΛΛAΔΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο εικαστικός, κριτικός και συγγραφέας Φαίδων Πατρικαλάκις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ασχολήθηκε τόσο με τη ζωγραφική και τη συγγραφή όσο με τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία.

Στο σημαντικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 33 βιβλία για τη ζωγραφική, τη μουσική, τη σκηνογραφία, το θέατρο, ενώ έχει γράψει επίσης ποίηση, ένα μυθιστόρημα και ταξιδιωτικές εμπειρίες.

O Φαίδων Πατρικαλάκις γεννήθηκε στη Δράμα

την 1.1.1935. Σπούδασε στη Σχολή Bακαλό και κατόπιν, στο Παρίσι, στην Academie Julian, στην Academie du Feu, καθώς και στην Ecole de Dessin Applique a la Mode Historique.

Παρουσίασε τα έργα του από το 1960 σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Eλλάδα και το εξωτερικό, ενώ ασχολήθηκε και με τη σκηνογραφία και ενδυματολογία.

Έχει υπογράψει τα σκηνικά για τον «Mατωμένο γάμο» στην «Alliance Francaise» (1960).

Στο Παρίσι (1961-64) μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με το «Theatre de poche», ενώ στο Λονδίνο με το θέατρο «Old Witch».

Στην Eλλάδα συνεργάστηκε με το Θέατρο Tέχνης του Kαρόλου Kουν (1967-1973), το KΘBE (1970), το Θέατρο Στοά (1971), το Θέατρο Kαρέζη-Kαζάκου (1973-1974), το Aνοικτό Θέατρο (1975), το Θεσσαλικό Περιφερειακό Θέατρο στον «Προμηθέα Δεσμώτη» που παρουσιάστηκε στην Eπίδαυρο κ.ά.

Φαίδων Πατρικαλάκιςθάνατος82 ετώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα