Πέθανε η τραγουδίστρια Έλενα Κυρανά

ΕΛΛAΔΑ

Πέθανε η Έλενα Κυρανά σε ηλικία 74 ετών. Η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή άφησε χθες στις 7:30, στο νοσοκομείο, Ευαγγελισμός.

Η Έλενα Κυρανά, που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή της το τελευταίο διάστημα, όπως γράφει στην Espresso ο Αλκίνοος Μπουνιάς. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη στους δικούς της ανθρώπους αλλά και σε όσους είχαν

την τύχη να συνεργαστούν μαζί της.

Το 1969 κυκλοφόρησε ο δίσκος «12 τραγούδια του F. G. Lorca». Τα τραγούδια ερμήνευε ο Γιάννης Πουλόπουλος ενώ η Έλενα Κυρανά συμμετείχε σε δύο. Συμμετείχε επίσης με τρία τραγούδια στο δίσκο των Λίνου Κόκοτου & Άκου Δασκαλόπουλου «Ο κήπος», που κυκλοφόρησε το 1971. Τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια ερμήνευαν οι Γιάννης Πουλόπουλος, Μαρία Δουράκη & Θανάσης Γκαϊφύλλιας.

Η Έλενα Κυρανά είχε κυκλοφορήσει επίσης και κάποια τραγούδια σε δισκάκια 45 στροφών, την περίοδο 1967 – 1976, ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Φάρος» (1976) και «Τα χρώματα της ίριδας» (1975).

Η Έλενα Κυρανά είχε τραγουδήσει σε έξι ελληνικές ταινίες από το 1966 έως το 1975. Μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της ήταν το 2014, όταν παραβρέθηκε σε παράσταση του Ορφέα Περίδη στο Σταυρό του Νότου, εκείνος την κάλεσε επί σκηνής και η Έλενα Κυρανά ερμήνευσε το «Κεφαλόδεσι» από το δίσκο «12 τραγούδια του F. G. Lorca».

Η ίδια δεν είχε δημιουργήσει οικογένεια, ωστόσο είχε σαν παιδί της, την βαφτισιμιά της, κόρη της αδελφής της.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή από το νεκροταφείο Περιστερίου.

ΕλλάδαΕλληνίδα ΤραγουδίστριαΈλενα ΚυρανάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα