Περισσός: Σκαλωσιές στο κτίριο του ΚΚΕ

Όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση για την Πρωτομαγιά έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό δεν ήταν πολιτικοί, ούτε καν συνδικαλιστές.

Καλεσμένοι και μάλιστα τιμήθηκαν δεόντως ήταν οι εργάτες που δουλεύουν στα συνεργεία για την ανακαίνιση του κτιρίου αλλά και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ.

Ναι,

το ιστορικό κτίριο του ΚΚΕ ανακαινίζεται, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. Σκαλωσιές έχουν στηθεί και εκτεταμένες εργασίες γινονται.

Στην πραγματικότητα είναι σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου – η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το 21ο Συνέδριο του Κόμματος, τον Ιούνιο.

Τοίχοι βάφονται και φρεσκάρονται, πατώματα γυαλίζονται, παράθυρα, ψευδοροφές διαχωριστικά αντικαθίστανται και άλλες εργασίες, όσες είναι απαραίτητες λόγω και της ηλικίας του κτηρίου, ώστε αυτό να ενισχυθεί στη φυσιολογική του «μάχη με τον χρόνο», όπως ανέφερε στην σχετική του ανακοίνωση η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Το «σπίτι του ΚΚΕ» θεμελιώθηκε το 1980 και χτίστηκε με εθελοντική δουλειά μελών και φίλων του Κόμματος.

Σήμερα εκτός από την Κεντρική Επιτροπή στεγάζει τον Ριζοσπάστη, την “Κομμουνιστική Επιθεώρηση”, τον «Οδηγητή» και το ενημερωτικό portal «902.gr».

Στεγάζει επίσης και το Ιστορικό Αρχείο του Κόμματος, το οποίο το ΚΚΕ κατάφερε με πολύ κόπο να διασώσει μετά την καταστροφική πλημμύρα του 1994, όπως αναφέρει πάντα ο Βηματοδότης.

Στη μεγάλη Αίθουσα Συνεδρίων του έχουν φιλοξενηθεί μεγάλες πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις, επιστημονικά συνέδρια, αλλά και Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων και Νεολαιών από όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα