Περιμένοντας το εμβόλιο

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

 

Λίγο μετά την αρχή μιας πολύ δύσκολης χρονιάς, η επιστήμη κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη υγειονομική απειλή που περισσότερο έμοιαζε με ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά με εφιάλτη της πραγματικότητας. Κλήθηκε να αναμετρηθεί με τον εαυτό της και να τον ξεπεράσει, να νικήσει το χρόνο. Αυτό που πέτυχε, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, είναι ένας επιστημονικός άθλος που θα αξιολογηθεί στο μέλλον.

Βιώνουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο πρωτοφανή καθώς εδώ οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν είναι οι συνήθεις, δηλαδή, κράτη, συμμαχίες, ιδεολογίες. Ο πόλεμος αυτός δίνεται

με όλη την ανθρωπότητα ενωμένη απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό που δεν εκπροσωπεί κανένα συμφέρον, δεν επιβουλεύεται τον πλούτο ή την δύναμη κανενός έθνους, δεν έχει εχθρούς. Είναι μια μάχη που δίνεται απ’ όλους μας καθώς κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον υπόλοιπο κόσμο, τον δίπλα, τον ξένο, δίχως συνέπειες – είναι μια απειλή που μας αφορά όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο του πλανήτη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του πόλεμου είναι ότι δεν διεξάγεται με όπλα, δεν υπάρχουν στρατιώτες. Διεξάγεται από γιατρούς, νοσηλευτές, και επιστήμονες στα εργαστήρια. Μέρα νύχτα, δίχως ούτε ένα δευτερόλεπτο αμεριμνησίας. Διεξάγεται με καλυμμένα πρόσωπα, αλλά όχι απρόσωπα. Πίσω από κάθε μάσκα υπάρχει ένα πρόσωπο πεισμωμένο, θυμωμένο, κουρασμένο, αποφασισμένο να νικήσει. Αυτοί οι άνθρωποι ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν όλο το φορτίο του σκοταδισμού, των προκαταλήψεων, της άγνοιας, της γνώμης για ότι δεν ξέρουμε, όλων των διαχρονικών προβλημάτων που δημιουργούν σταθερά οι στρατιές των ηλιθίων στο πέρασμα τους.

Σε λίγες μέρες αρχίζει ο εμβολιασμός, με άλλα λόγια θα κληθούμε όλοι να υπογράψουμε την λήξη αυτού του πολέμου, θα μας ζητηθεί να συνεισφέρουμε στη σωτηρία της ανθρωπότητας, θα μας δοθεί η ευκαιρία να υπερασπιστούμε τη δική μας ζωή, της οικογένειάς μας, της κοινωνίας μας, του κόσμου ολόκληρου. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε την τεράστια δυνατότητα που μας προσφέρεται από την επιστήμη να ξανακερδίζουμε τον κόσμο μας!

Το χαρακτηριστικό αυτού του εμβολίου δεν είναι ότι προστατεύει τη ζωή μας, άλλα και τη ζωή του δίπλα μας, την ανθρωπότητα ολόκληρη. Δεν είναι υγειονομική ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας αλλά απέναντι στην ζωή!

εμβόλιοΕλλάδαΚορωνοϊόςΞενοφών Α. ΜπρουντζάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα