Περιφέρεια Αττικής: Με ρυθμούς - ρεκόρ προχωρούν τα αντιπλημμυρικά στη Μάνδρα (Video | Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Σχεδόν εφτά μήνες μετά την τραγωδία του Νοεμβρίου στη Μάνδρα με τους 24 νεκρούς από την έντονη βροχόπτωση και τις πλημμύρες, οι κάτοικοι της περιοχής -μετά τη νέα επιδείνωση του καιρού- έζησαν για ακόμη μια φορά τον ίδιο εφιάλτη.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα προχωρούν και μάλιστα σε χρόνο… ρεκόρ, ενώ τονίζει

ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δεν αναζητούνται ευθύνες στους κατά τόπους περιφερειάρχες.

«Συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου» επισημαίνει η Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως «επιλεκτική ντροπή και επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών».

Παρακάτω το επίμαχο απόσπασμα της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής:

«Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς - ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα - συνδράμοντας και την Πυροσβεστική - για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.

Φαινόμενα, προσθέτει η ανακοίνωση, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή, π.χ. στη Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική κ.α. χωρίς κανείς όμως να αναζητήσει ευθύνες από τους κατά τόπους περιφερειάρχες, όπως «συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου», διαπιστώνει η Περιφέρεια χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως «επιλεκτική ντροπή και επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών».

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες βροχοπτώσεις αναφέρει ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η έντονη νεροποντή στο δήμο Μάνδρας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια και σε άμεση επικοινωνία με τη δήμαρχο, ενώ απέστειλε και δύο μηχανήματα έργου για υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.

Βίντεο από τις νέες πλημμύρες

Damaging flash floods in Nikiti, Greece yesterday, Jun 26th. Report: Ва Ско pic.twitter.com/p25lTAH9jo

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) June 27, 2018

ΜάνδραπλημμύρεςΠεριφέρεια ΑττικήςευθύνεςανακοίνωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα