Περιφέρεια Αττικής: Η απάντηση στη Μιμή Ντενίση – «Προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της» (Videos)

«Κόντρα» μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της ηθοποιού, Μιμής Ντενίση, ξέσπασε με αφορμή τα σκηνικά που στήθηκαν για τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στον Φαληρικό Όρμο.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας η Μιμή Ντενίση επέρριψε -μιλώντας στον ΑΝΤ1- ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη για το γεγονός πως με το πέρας των γυρισμάτων, καταστράφηκαν

τα σκηνικά στον Φαληρικό Όρμο.

«Τα σκηνικά καταστράφηκαν γιατί δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο. Να κάναμε τρία καφέ εκεί, να γινόταν πιο στέρεη η κατασκευή. Δεν το κατάλαβαν» είπε η Μιμή Ντενίση, ερωτηθείσα σχετικά, ενώ επισήμανε ότι η ίδια είχε κάνει πρόταση για τη διατήρηση του σκηνικού.

«Φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και ενθουσιάστηκαν. Αυτό είναι και στην Περιφέρεια (σ.σ. Αττικής) προφανώς. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει. Ο Πατούλης, αυτόν έχουμε, είναι ξύπνιος, αλλά ξέρω γω; Δεν μας το πρότεινε» είπε χαρακτηριστικά.

Το τρέιλερ της ταινίαςΤι απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής, έδωσε άμεσα τη δική της απάντηση μέσω ανακοίνωσής της στην οποία επισημαίνεται πως στην παραγωγή της ταινίας παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ σημειώνεται πως «ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας».

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια επισημαίνει ότι συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας, ενώ σημειώνει πως παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

–Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.

–Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.

–Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα

–Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

–Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.

–Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ήρθε σε μας ουρλιάζοντας – Η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου»

Κρήτη: «Έφυγε» με το αυτοκίνητο από γέφυρα και σκοτώθηκε – Σοκαριστικό βίντεο

Μεσσηνία: Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή του Μαράθου (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφέρεια Αττικής, Μιμή Ντενίση – Προκαλούν, Videos,perifereia attikis, mimi ntenisi – prokaloun, Videos