Πέρασε το άρθρο για την ταυτότητα φύλου από την ηλικία των 15 ετών

Ικανοποίηση από το Μέγαρο ΜαξίμουΠολιτική

Ναι στην αλλαγή ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών ψήφισαν 148 βουλευτές σε σύνολο 285 παρόντων, πράγμα που σημαίνει ότι το επίμαχο άρθρο κυρώνεται από τη Βουλή.

Υπερ ψήφισαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι έξι βουλευτές του Ποταμιού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Κώστας Ζουράρις των ΑΝΕΛ.

Αντιθέτως,

κατά του επίμαχου άρθρου τάχθηκε η βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, ενώ απουσίαζαν οι Μιχελογιαννάκης και Μπόλαρης.

Μέγαρο Μαξίμου: Η Βουλή απάντησε υπέρ της προόδου

Την ικανοποίησή τους για το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί ταυτότητας φύλου (αλλά και για το ότι πέρασε, έστω και οριακά, το επίμαχο άρθρο 3) εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσαν ότι «με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου.

Τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων. Το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα: Με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ου αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό. Η ελληνική Βουλή σήμερα απάντησε με σαφήνεια υπέρ της προόδου». Βουλήταυτότητα φύλου15 έτηψηφοφορίαΓεννιάΜέγαρο ΜαξίμουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα