Πέντε κράτη ζητούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δήλωσε σήμερα πως έλαβε ένα αίτημα από πέντε χώρες για να ερευνήσει την κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο εισαγγελέας Καρίμ Καν είπε πως το αίτημα υπέβαλαν η Νότια Αφρική, το Μπαγκλαντές, η Βολιβία, οι Κομόρες και το Τζιμπουτί.

Το ΔΠΔ διεξάγει ήδη μια έρευνα σχετικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη για φερόμενα εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν από τη 13η Ιουνίου

του 2014.

Καύσιμα με το σταγονόμετρο

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο Τζαχί Χανέγκμπι, σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης, απάντησε στην κριτική από ακροδεξιούς ισραηλινούς πολιτικούς σχετικά με την απόφαση να εισέρχονται καθημερινά στη Γάζα δύο βυτιοφόρα καύσιμα, για να τροφοδοτούν τις αντλίες νερού και λυμάτων που εκμεταλλεύεται η UNRWA.

Ο Χανέγκμπι είπε ότι η συμφωνία ακολούθησε «ειδικό αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Η απόφαση σχετίζεται με την αποτροπή εξάπλωσης ασθενειών. Επί του παρόντος δεν χρειαζόμαστε επιδημίες που θα βλάψουν τους πολίτες εκεί ή τους στρατιώτες μας. Εάν υπάρξει επιδημία, οι μάχες θα σταματήσουν», είπε.

«Εάν υπάρξει μια ανθρωπιστική κρίση και μια διεθνής κατακραυγή, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις μάχες υπό αυτές τις συνθήκες».

Ο Χανέγκμπι πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός και οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών είπαν ότι τα καύσιμα δεν θα βοηθήσουν τη Χαμάς ούτε θα εμποδίσει το Ισραήλ να επιτύχει τους στόχους του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Πυρ ομαδόν στον Έλον Μασκ: Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τα «αντισημιτικά ψεύδη» του – Η Κομισιόν και η IBM αποσύρουν διαφημίσεις

Washington Post: Έτσι η Χαμάς κατάφερε να παραβιάσει το «Σιδηρούν Τείχος» του Ισραήλ – Βίντεο ντοκουμέντο

Al Jazeera: Νέο ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο που φιλοξενεί χιλιάδες αμάχους

Keywords
Τυχαία Θέματα