Πενγκ Σουάι: Συνεχίζεται το θρίλερ – Δεν πείθουν τα βίντεο που την εμφανίζουν σώα

Σημεία …ζωής έδωσε η τενίστρια Πενγκ Σουάι, που εξαφανίστηκε από τότε που κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας, Ζιάνγκ Γκαολί, για σεξουαλική επίθεση.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας δημοσιοποίησαν βίντεο που εμφανίζουν σώα τη Σουάι, χωρίς ωστόσο να πείσουν την Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA).

Το πιο πρόσφατο βίντεο, που κυκλοφόρησε από τον Hu Xijin, αρχισυντάκτη της κρατικής εφημερίδας Global Times, φαίνεται να δείχνει

την αθλήτρια -πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό- σε αγώνα τένις νέων στο Πεκίνο.

Ο δημοσιογράφος έγραψε στο Twitter ότι το βίντεο τραβήχτηκε την Κυριακή, ισχυρισμός που δεν μπορούσε να επαληθευτεί.

Peng Shuai showed up at the opening ceremony of a teenager tennis match final in Beijing on Sunday morning. Global Times photo reporter Cui Meng captured her at scene. pic.twitter.com/7wlBcTMgGy

— Hu Xijin 胡锡进 (@HuXijin_GT) November 21, 2021«Ανεπαρκές το βίντεο από μόνο του»

Ο Στιβ Σάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA, ανέφερε: «Αν και είναι θετικό να τη βλέπουμε, παραμένει ασαφές εάν είναι ελεύθερη και σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις και να πράττει μόνη της, χωρίς εξαναγκασμό ή εξωτερικό παρέμβαση. Αυτό το βίντεο από μόνο του είναι ανεπαρκές. Όπως έχω δηλώσει από την αρχή, εξακολουθώ να ανησυχώ για την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι και ότι ο ισχυρισμός για σεξουαλική επίθεση λογοκρίνεται και θάβεται κάτω από το χαλί. Ήμουν ξεκάθαρος για το τι πρέπει να συμβεί και η σχέση μας με την Κίνα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι».

Άλλο βίντεο εμφανίζει την πρωταθλήτρια να υπογράφει μπάλες τένις για παιδιά με σκοπό «να εμπνεύσει περισσότερα παιδιά να παίξουν τένις» ανέφεραν δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί βίντεο που εμφανίζει την 35χρονη να τρώει σε εστιατόριο του Πεκίνου, το βράδυ του Σαββάτου.

Video shot by my colleague Cui Meng at the National Tennis Center showing Peng Shuai signing signature on large-sized tennis balls at the opening ceremony of Junior Tennis Challenger Final, a way of inspiring more kids to play tennis as hobby and may also as career pic.twitter.com/Sbyj5V5a7Y

— Qingqing_Chen (@qingqingparis) November 21, 2021

Το βίντεο που δημοσίευσε ο Χου Σιτζίν, αρχισυντάκτης των Global Times, επιβεβαίωσε στο Reuters, την Κυριακή, διευθυντής εστιατορίου.

Όπως είπε, στο εστιατόριο βρίσκονταν μαζί της επτά άτομα. Έφαγαν σε ιδιωτικό δωμάτιο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

I acquired two video clips, which show Peng Shuai was having dinner with her coach and friends in a restaurant. The video content clearly shows they are shot on Saturday Beijing time. pic.twitter.com/HxuwB5TfBk

— Hu Xijin 胡锡进 (@HuXijin_GT) November 20, 2021

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Καρβέλας: Θα γίνει ξανά πατέρας – Έγκυος η σύντροφός του (Video)

Μερομήνια: «Χιόνια στο καμπαναριό» δείχνουν για τα Χριστούγεννα (Video)

Αεροδρόμιο Ατλάντα: Πανικός από εκπυρσοκρότηση όπλου – 3 τραυματίες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πενγκ Σουάι, Συνεχίζεται,pengk souai, synechizetai