Παυλόπουλος: Μεταρρυθμίσεις για την συνέχεια του κράτους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ανάγκη συνέχειας του κράτους αλλά και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση εστίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στην έναρξη του διήμερου συνεδρίου του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, με θέμα «Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «η δημόσια διοίκηση πρέπει να διασφαλίζει, στο μέτρο βεβαίως που κατά το Σύνταγμα

της αναλογεί, την συνέχεια του Κράτους», τονίζοντας πως «η αποστολή αυτή της δημόσιας διοίκησης αποκτά καθοριστική σημασία σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, όταν η λειτουργία της καλείται να διασφαλίσει την συνέχεια του κράτους αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις της, απολύτως κατανοητής για ένα δημοκρατικό κράτος πολιτικής, ασυνέχειας, που συνεπάγεται συχνές κυβερνητικές αλλαγές».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι «αποτελεί κοινό τόπο το ότι, λόγω των επιπτώσεων της βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα μας, ο τομέας εκείνος ο οποίος έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, είναι η δημόσια διοίκηση». Όπως υποστήριξε μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας «δίχως τις μεταρρυθμίσεις αυτές η υπέρβαση της τρέχουσας κρίσης είναι ουτοπική επιδίωξη». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης «πρέπει να είναι αξιοκρατική, με όλα τα χαρακτηριστικά της "αριστείας". Η αξιοκρατία, στο πλαίσιο της Δημόσιας Διοίκησης, είναι η "ραχοκοκαλιά" και της αποτελεσματικής ιεραρχικής κλίμακας, η οποία είναι αρρήκτως συνδεδεμένη με τη φύση της και την αποστολή της», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης ΠαυλόπουλοςΒουλήμεταρρυθμίσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα