Πάτρα: Εργοδότες στήνουν... καρτέρι με «τσιράκια» στους επιθεωρητές εργασίας - Τα «τρικ» με το Δώρο Πάσχα

ΕΛΛAΔΑ

 

Σε σκηνικό εργασιακής ζούγκλας παραπέμπουν τα όσα εκτυλίσσονται εν μέσω κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στην αγορά εργασίας σε επίπεδο Πάτρας.

Σύμφωνα με καταγγελιες, μερίδα εργοδοτών – επιχειρηματιών, δεν διστάζει να απειλεί και να κινείται ακόμα και με άγριες διαθέσεις σε βάρος ελεγκτών της επιθεώρησης εργασίας, που επιχειρούν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να ελέγξουν την τήρηση ή όχι της νομιμότητας από πλευράς των επιχειρηματιών. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, επιχειρηματίες φέρεται να προωθούν στην "πρώτη γραμή" «έμπιστους» υπαλλήλους τους , για να παίξουν το ρόλο

του «φόβητρου» κινούμενοι αυτοί αντί για τον εργοδότη τους απειλητικά κατά των ελεγκτών.

Ήδη σε γνώση των αρμοδίων αρχών έχουν τεθεί τρία περιστατικά, στα οποία ελεγκτές δέχθηκαν απειλές όταν πήγαν να κάνουν ελέγχους και τις επόμενες ημέρες αναμένονται αποκαλύψεις.

«Τρικ» με το δώρο του Πάσχα

Την ίδια ώρα έντονος προβληματισμός επικρατεί τόσο στην επιθεώρηση, όσο και στο Εργατικό Κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, μετά την ύπαρξη αναφορών και ανώνυμων καταγγελιών, για «παιχνίδια» από μερίδα επιχειρήσεων, οι οποίες καταβάλουν το δώρο του Πάσχα – η προθεσμία λήγει σήμερα – αλλά έχουν εκδηλώσει την πρόθεση προς τους εργαζόμενους τους πως θα τους το παρακρατήσουν σταδιακά από το μισθό

ΠάτραΕπιθεώρηση ΕργασίαςεργοδότεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα