ΠΑΣΟΚ: Τι ισχύει με το «Καλημέρα Ήλιε» και το εξώδικο της Μυρσίνης Λοΐζου

Θέμα συζήτησης έγινε χθες Τρίτη η ανάρτηση της Μυρσίνης Λοϊζου, κόρης του Μάνου Λοΐζου για την χρήση του «Καλημέρα Ήλιε» στις προεκλογικές ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην ανάρτησή της η Μυρσίνη Λοΐζου αναφέρει: «Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου -που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία- και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου “Καλημέρα Ήλιε” από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες. Άραγε το

πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;»

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη η κ. Λοϊζου δεν έστειλε εξώδικο στο ΠΑΣΟΚ αλλά email μέσω της δικηγόρου της στις 18 Μαΐου. Στο e-mail της διαμαρτύρεται για τη χρήση του «Καλημέρα Ήλιε» και ζητά έγγραφη σύμβαση όχι απαγόρευσή του. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών είναι σε επικοινωνία.

Η στήλη ρώτησε δικηγόρους οι οποίοι ασχολούνται με τα πνευματικά δικαιώματα και τον κανονισμό ο οποίος ισχύει και μας απάντησαν: «εφόσον το κόμμα ή οργανισμός πληρώνει συλλογικά δικαιώματα στην ΕΔΕΜ και τις άλλες εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων για τα τραγούδια που ακούγονται στις εκδηλώσεις του, δεν οφείλει να αποσύρει κανένα τραγούδι θανόντος μουσουργού».

Διαβάστε επίσης:

Ακρίτα κατά Λιάγκα για το «35% του ΣΥΡΙΖΑ»: Έχεις μένος γιατί δεν έρχομαι στην εκπομπή σου

ΠΑΣΟΚ: Πώς βλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου τις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Τι λέει στους συνεργάτες του (videos)

Ο Σκυλακάκης και οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα