ΠΑΣΟΚ: Ψυχρολουσία για την υπόθεση της Καϊλή – Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη

Βαρύ ήταν το κλίμα που επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στην Χαριλάου Τρικούπη λόγω των ερευνών για διαφθορά σε βάρος της Εύας Καϊλή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε με συνεργάτες του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις του. Πρόσωπα από το περιβάλλουν του δεν κρύβουν πως η υπόθεση της κ. Καϊλή ραγίζει την σχέση που έχει χτίσει το κόμμα με την κοινωνία. Η κίνηση του για διαγραφή της Ευρωβουλευτή

ήταν άμεση, καθώς όπως τονίζουν «ο Νίκος Ανδρουλάκης δε θα μπορούσε να είχε πράξει διαφορετικά».

Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη θα γίνει στον ΑΝΤ1 και στη συνέντευξη του στην Φαίη Μαυραγάνη το Σάββατο. Εκεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα εξηγήσει τους λόγους της απομάκρυνσης ενώ θα δώσει και το πολιτικό στίγμα της απόφασής του. Συνεργάτες του θυμίζουν άλλωστε ότι όταν η Εύα Καϊλή είχε μιλήσει με θετικά λόγια για το Κατάρ και τα εργασιακά δικαιώματα – παρά την διεθνή κατακραυγή για τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες κατά την προετοιμασία των έργων για το Μουντιάλ – ο ίδιος όχι απλώς είχε πάρει απόσταση αλλά είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι άποψη που εκφράζει το κόμμα». «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά την απομάκρυνση από το ΠΑΣΟΚ, αργά το βράδυ της Παρασκευής η Εύα Καϊλή αποτελεί παρελθόν και από την ευρωομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση να αναστείλει άμεσα τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στην Ομάδα S&D, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες», αναφέρει η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών στην ανακοίνωση της.

The Socialists and Democrats group in the European Parliament has taken the decision to suspend MEP Eva Kaili’s membership of the S&D Group with immediate effect, in response to the ongoing investigations.

— S&D Group (@TheProgressives) December 9, 2022

Με δημοσιεύματα στο παρελθόν η εφημερίδα «Το Ποντίκι» και η ηλεκτρονική του σελίδα το topontiki.gr είχαν καταγράψει τις «παγωμένες σχέσεις» ανάμεσα στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και την Ευρωβουλευτή. Μάλιστα, σε ρεπορτάζ στις 23 Νοεμβρίου (μετά τις δηλώσεις Καϊλή για το Κατάρ) στην ηλεκτρονική έκδοση το topontiki.gr είχε γράψει πως η Ευρωβουλευτής ήταν «ξένο σώμα» από το κόμμα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην σοβαρή υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από το λογισμικό Predator αλλά και την ΕΥΠ η κ. Καϊλή είχε κρατήσει μία τελείως διαφορετική στάση σε σχέση με όλο το υπόλοιπο κόμμα. 

Διαβάστε επίσης::

«Στάση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» τονίζει ότι τηρεί η Ομάδα των Σοσιαλιστών

Εύα Καϊλή: Η εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο

Παπαδημούλης για Καϊλή: Είχαμε καταγγείλει έγκαιρα την πρωτοφανή στάση της για το Κατάρ

Keywords
Τυχαία Θέματα