ΠΑΣΟΚ: Ποιους συμβουλεύεται ο Ανδρουλάκης για οικονομία και ενεργειακή κρίση

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης για την διαχείριση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης κάνει στις τοποθετήσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θεωρεί υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια και του καταλογίζει αδράνεια στις αποφάσεις του για μέτρα ανακούφισης. Πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη υπάρχουν πρόσωπα που συμβουλεύεται και ακούει και για την οικονομία και για τα ενεργειακά σχεδόν καθημερινά.

Στην οικονομία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

συνομιλεί πολύ συχνά με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες τους κατάρτισε και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Καθημερινός συνομιλητής είναι και ο Ηλίας Κικίλιας. Ο γνωστός οικονομολόγος ο οποίος προέρχεται από το «Παπανδρεϊκό» κομμάτι του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης και σύμβουλος επί θεμάτων οικονομικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αρκετά συχνά επικοινωνεί με τον επίσης πρώην Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη. 

Για τα θέματα ενέργειας εμπιστεύεται τον Καθηγητή στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Χάρη Δούκα. Ο Χάρης Δούκας είναι Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και ο εισηγητής της πρότασης για «πλαφόν στην λιανική τιμή στο φυσικό αέριο». 

Όπως σημειώνει στην συνέντευξη του στο topontiki.gr ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, στόχος του ΠΑΣΟΚ «είναι πείσει τους πολίτες ότι είναι σε θέση να αναλάβει ξανά κυρίαρχο ρόλο για την άρση των σημερινών οικονομικών αδιεξόδων και την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, ώστε να αναχαιτιστεί η σοβούσα ανθρωπιστική κρίση».

Διαβάστε επίσης:

Ξεκαλάκης στο topontiki.gr: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι Κεντρώος – Η πολιτική αυτονομία, προϋπόθεση για την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ»

Ο συμπαθής Αντρέας και το σφαγείο του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Πονοκέφαλοι στο ΠΑΣΟΚ λόγω Λοβέρδου

Keywords
Τυχαία Θέματα