ΠΑΣΟΚ: Ποιον ψηφίζουν για… πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τις εξελίξεις στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν στην Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς όμως να εμπλέκονται ή να παίρνουν θέση στις διαδικασίες, κάτι που φάνηκε και από την στάση που κράτησε το κόμμα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία.

«Δεν εκπροσωπούνται οι ΠΑΣΟΚογενείς»

Με το ΠΑΣΟΚ

να έχει ως στόχο την εγκαθίδρυσή του στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάτι το οποίο όπως τονίζουν θα γίνει μετά τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και θα κορυφωθεί στις Ευρωεκλογές δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την Χαριλάου Τρικούπη οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά σημαντικές καθώς είναι – όπως τονίζουν – ο υπαρκτός αντίπαλος για το αύριο του Κινήματος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που επισημαίνουν κορυφαία στελέχη στο topontiki.gr – τα οποία όμως δεν παίρνουν θέση όσον αφορά τα πρόσωπα – είναι πως αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα από τις πρόσφατες διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως είτε από τους υποψήφιους αρχηγούς, είτε από την συνολική στάση των στελεχών της Κουμουνδούρου δεν εκπροσωπούνται οι «Πασοκογενείς». Στελέχη δηλαδή που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν σε αυτή τη φάση κάποια ενιαία φωνή ή θέση σε ό,τι έχει να κάνει με όλες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη σημειώνουν ότι κορυφαίοι βουλευτές, οι οποίοι υπήρξαν Υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα αυτή την περίοδο δεν συστρατεύονται πίσω από κάποιον υποψήφιο. Στην ουσία καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η φωνή τους μέσα στο κόμμα είναι σε «σιγή». Όπως τονίζουν αυτό έχει σημασία κυρίως για τους ψηφοφόρους οι οποίοι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας πως μπορεί να εκπροσωπήσει την Κεντροαριστερά.

Στοίχημα το «Κέντρο» – Όχι σε συνεργασία

Πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν ιδιαίτερο ιδεολογικό βάρος σχολιάζοντας τις τέσσερις υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που επισημαίνουν είναι ότι δεν εκπροσωπείται το «Κέντρο». Εκεί – όπως λένε – είναι και το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως τονίζουν μπορεί να εκφράσει πολύ καλύτερα τον χώρο αυτό. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν – χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Exit Poll – οι ψηφοφόροι, οι οποίοι δήλωναν Κεντρώοι επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 32%. Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Χαριλάου Τρικούπη έχει ως στόχο να πετύχει όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Στις αναφορές περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικούς δήμους και περιφέρειες – κάτι που ακούστηκε και από μέλη του ΠΑΣΟΚ – η ηγετική ομάδα απαντά ξεκάθαρο «όχι».

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης: «Έκανα το καθήκον μου αλλά δυστυχώς μειοψήφησε η πρότασή μας»

Κωνσταντοπούλου: «Δεν ξεχνώ το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» (Video)

Στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής

Keywords
Τυχαία Θέματα