ΠΑΣΟΚ: Όλες οι «γραμμές» Ανδρουλάκη σε στελέχη και βουλευτές – Διάλογος για την ακρίβεια

Έτοιμο για αντιπαράθεση στη βουλή με την Νέα Δημοκρατία είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σχεδιάζει τη στρατηγική του καθώς ήδη – όπως λένε στελέχη του – νιώθει το βάρος της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης απέναντι στην Νέα Δημοκρατία

Ψηλά
η ακρίβεια 

Για το ΠΑΣΟΚ πάντα η ακρίβεια έπαιζε ψηλά στην αντιπολιτευτική πολιτική. Κυρίως γιατί στην Χαριλάου Τρικούπη όπως λένε έχουν θέσεις και ξέρουν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.  Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα ανοίγουν τον διάλογο με τους πολίτες.

Στόχος όπως λένε είναι «η συνδιαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου αντιμετώπισης της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας». Ο διάλογος θα γίνει μέσω της στοσελίδας digitalsociety.gr/akriveia/. 

Η διαδικτυακή καμπάνια θα συνεχιστεί και με ανάλογες δράσεις ανά την Ελλάδα,  «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει τον πληθωρισμό σε βασικό όργανο οικονομικής  πολιτικής. Μια πολιτική, που βασίζεται στα υπερέσοδα από έμμεσους φόρους, που πρωτίστως επιβαρύνουν τους πιο αδύναμους, επιστρέφοντας στη συνέχεια ψίχουλα στην κοινωνία με τα «αγιοβασιλιάτικα καλάθια» και τα pass. Αυτή είναι πολιτική ομηρίας», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι στο ΠΑΣΟΚ προτείνουν για την ακρίβεια: 

Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα όσο διαρκεί η κρίση

Αποτελεσματικούς ελέγχους στην αγορά και ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ουσιαστική αύξηση των πραγματικών μισθών

Οι «γραμμές» Ανδρουλάκη 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να αποδομήσει τις μεταρρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση, τις οποίες αποκαλεί «διευθετήσεις και πελατειακές επιχειρήσεις».

Σε αυτή τη στρατηγική ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να δείξει ότι έχει θέσεις σε μία σειρά από ζητήματα. Θέσεις οι οποίες έχουν σοσιαλδημοκρατικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Οι κεντρικές γραμμές του Νίκου Ανδρουλάκη στα κορυφαία θέματα της επικαιρότητας έχουν ως εξής: 

Γάμος Ομόφυλων: Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει διαπιστευτήρια και εξετάσεις. Έχει στηρίξει όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θα καταθέσει τη δική μας πρόταση, αλλά θα περιμένει το περιεχόμενο και την πρόταση που τελικά θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να φτιάξει το δικό του προφίλ, την ώρα που μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας το καταψηφίζει.

Δημοσκοπήσεις: «Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συνεχή αύξηση στα ποσοστά του, στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό και θέλουμε το ποσοστό που θα καταγραφεί στις επόμενες εκλογές να είναι αυξημένο, ούτως ώστε να πούμε βάσιμα, ότι είμαστε ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης στη χώρα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Συνεργασίες: Ευρύτερες κοινωνικές συνέργειες και συμμαχίες με κοινωνικές ομάδες και όχι συμφωνίες κορυφής και συναλλαγές χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Ευρωεκλογές: Δεν μας αρκεί μόνο η δεύτερη θέση. Θέλουμε να έχουμε σημαντικά ποσοστά και όχι απλώς μία άνοδο, ώστε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχει η δυναμική διαμόρφωσης μιας άλλης κυβερνητικής προοπτικής, απέναντι στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωσοσιαλιστές: Εκφράζει και απηχεί περισσότερο την αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν ένα σημείο στήριξης και νέας θέσης στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη που βρίσκεται σε κίνηση και εξέλιξη.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με συνέπεια και ριζοσπαστικότητα να υπηρετεί την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία σε όλη του τη διαδρομή, αταλάντευτα και με συγκεκριμένο αξιακό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης

Σάλος με προϊστάμενο του ΟΣΕ: Ευχαριστεί βουλευτή της ΝΔ γιατί έκανε διορισμούς και έφτασε τα δρομολόγια στην Έδεσσα!  

Εξοπλισμοί: Ξανά στο προσκήνιο το αίτημα της Ελλάδας για αγορά μαχητικών F-35

Νέα Αριστερά: Επίκαιρη ερώτηση Χαρίτση στον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλία

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Όλες, Ανδρουλάκη, – Διάλογος,pasok, oles, androulaki, – dialogos