ΠΑΣΟΚ: Όλα όσα λένε κορυφαία στελέχη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα

Το όραμα του για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος και τους στόχους του κόμματος παρουσίασε στην ομιλία του για τα 49 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδειξε το το κόμμα του ως τη μόνη ρεαλιστική και συγκεκριμένη Αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν αναφέρθηκε λεπτό στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις

ανά διαστήματα επιθέσεις που δέχεται από τους υποψηφίους προέδρους. «Να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη, ισχυρή κεντροαριστερά που έχει ανάγκη ο τόπος, που θα κυβερνήσει τη χώρα. Μια ισχυρή κεντροαριστερά που θα αντιμετωπίσει το σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ένα σύστημα εξουσίας που δουλεύει για τους λίγους εις βάρος των πολλών», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Δεν παίρνουν θέση

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν πάρει θέση για τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ έχουν αποφύγει να απαντήσουν στις προκλήσεις και τα «βέλη» που δέχονται από τους διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «Κεντροδεξιό» αποκλείοντας κάθε συνεργασία. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρουν στο «Π» σχολιάζοντας τον τελευταίο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ πως πρόκειται για «φούσκα η οποία στην πορεία θα ξεφουσκώσει». Όσο για τα περί «Κεντροδεξιού» δεν τα σχολιάζουν καθόλου, δείχνοντας την αδιαφορία τους. 

Από την άλλη ο Νίκος Παππάς τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα πιο κοντά στην «Κεντροδεξιά» παρά στις ρίζες του. Πράγμα που επίσης αφήνουν ασχολίαστο. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναφερθεί πολλάκις στην καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. 

Βλέπουν Αχτσιόγλου

Όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Η Αχτσιόγλου θα είναι δηλαδή και η αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές, οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της ηγεμονίας στην Κεντροαριστερά. Στο ερώτημα για πιθανή συνάντηση ή συνεργασία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ απαντούν ένα ξεκάθαρο «Όχι» υπενθυμίζοντας και τα όσα έχει αναφέρει πρόσφατα και η Έφη Αχτσιόγλου: «Το ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Ανδρουλάκη έχει επιλέξει τον μονομέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει την στρατηγική, πολιτική και ιδεολογική σύγκλιση με την κυβέρνηση της δεξιάς. Στο ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά λειτουργούν ως κυβερνητικό υποστήριγμα», (ieidiseis). Παράλληλα σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή», η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να υψώνει τους τόνους λέγοντας: «Δεν θα επιδιώξω συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέλεξε τις ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ». 

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι φανερό ότι επιδιώκουν να συνεχίσουν τις αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προσβλέποντας σε μεγαλύτερη φθορά. Επιλέγουν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις, να δουν πως θα εξελιχθούν αποφεύγοντας την ίδια στιγμή κάθε σχόλιο. 

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Άγκυρα: Η ατζέντα και οι στόχοι (video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανάβει» το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων λίγο πριν την κάλπη – Την εκλογή της από την πρώτη Κυριακή εκτίμησε η Αχτσιόγλου

Η φωτιά στον Έβρο επισκιάζει τη ΔΕΘ – Στη Δαδιά ο πρωθυπουργός την Παρασκευή

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Όλα, ΣΥΡΙΖΑ,pasok, ola, syriza