ΠΑΣΟΚ: Ο συνταγματολόγος Παναγιώτης Δουδωνής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού

Ένα νέο πρόσωπο προερχόμενο από την «κοινωνία των πολιτών», αλλά πάντα κοντά στο ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε για τη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού τον συνταγματολόγο και πολιτικό αναλυτή Παναγιώτη Δουδωνή.

Η πρόταση προς τον κ. Δουδωνή έγινε την Παρασκευή. 

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δουδωνής

Ο Παναγιώτης Δουδωνής γεννήθηκε το 1990. Τελείωσε με άριστα τη Νομική Σχολή Αθηνών

και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MJur, MPhil) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του (DPhil) στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Από το 2018 διδάσκει Ευρωπαϊκό και Συνταγματικό Δίκαιο ως λέκτορας στο Κολέγιο Oriel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διδάσκει επίσης Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εχει δημοσιεύσει άρθρα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το πολίτευμα της συνύπαρξης: για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία».

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2015, με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο.

Εχει διατελέσει υπεύθυνος των PES Activists Athens, των ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς και μέλος του FEPS Young Academic Network.

ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα ονόματα των τομεαρχών

Όπως έγραψε το «Ποντίκι» στο τελευταίο φύλλο ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος ολοκληρώνει βήμα – βήμα το παζλ των Γραμματειών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις θέσεις των επικεφαλής των Γραμματειών δεν θα βρίσκονται βουλευτές ή υποψήφιοι βουλευτές. Αυτό γίνεται επειδή η περίοδος είναι προεκλογική και ο Ανδρουλάκης θέλει να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να μη φανεί ότι προωθούνται κάποια πρόσωπα έναντι άλλων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δούμε βουλευτές ή υποψήφιους σε θέσεις αναπληρωτή τομεάρχη ή μέλους. 

Τα πρώτα ονόματα:

● Στον τομέα της Υγείας γραμματέας θα είναι ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

● Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος (ε.α.) Μιχάλης Χάλαρης.

● Στα Ευρωπαϊκά Θέματα ο στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες Νικόλας Παπάζογλου.

● Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρώην δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλης Βαλασόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για λίστα παρακολουθήσεων: «Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία ή την Πόπη»

Απόστολος Τζιτζικώστας: Με το αεροπλάνο του Δένδια έφυγε από τη Σμύρνη – H ανάρτηση του περιφερειάρχη και τα τουρκικά ΜΜΕ

Αποστολάκης για Τουρκία: «Να είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο ενδεχόμενο της πολεμικής σύρραξης»

Keywords
Τυχαία Θέματα