ΠΑΣΟΚ: Η «σκιώδης» κυβέρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη – Οι θέσεις και οι ρόλοι των βουλευτών

Η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική αυτονομία δε θα μπορούσε να μην έχει και την συμμετοχή της νέας του Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε θέσεις – κλειδιά. Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να εγκαθιδρυθεί το Κίνημα ως την «Αξιόπιστη Ουσιαστική Αντιπολίτευση», κάτι το οποίο φάνηκε ακόμα και από τις προγραμματικές δηλώσεις.

Η «σκιώδης» κυβέρνηση Ανδρουλάκη

Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα

(πιθανό την Τετάρτη) ο Νίκος Ανδρουλάκης θα θέσει επί τάπητος τους στόχους του ΠΑΣΟΚ αλλά και το πως θα πρέπει να κινηθούν οι βουλευτές του όσον αφορά τον έλεγχο της κυβέρνησης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ρόλους και θέσεις – κλειδιά στους βουλευτές του με το βλέμμα να είναι κυρίως στραμμένο στα χαρτοφυλάκια που θα λάβουν οι «ΠΑΣΟΚοι» για να ελέγχους τους «Πασοκογενείς» Υπουργούς. Δηλαδή το Υπουργείο Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Τα ονόματα

Στέφανος Παραστατίδης: Ο γιατρός από το Κιλκίς κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί απέναντι στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αφού θα έχει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας. Βέβαια, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παραστατίδη να αναλαμβάνει και το Υπουργείο Παιδείας και να βρεθεί απέναντι στον Κυριάκο Πιερρακάκη. Μένει να φανεί τις επόμενες μέρες. Πάντως, ο κ. Παραστατίδης είναι ένα πρόσωπο το οποίο εμπιστεύεται και εκτιμά ο Νίκος Ανδρουλάκης κυρίως για την μεθοδικότητά του.

Μιλένα Αποστολάκη: Δικηγόρος στο επάγγελμα η βουλευτής του Βορείου Τομέα μάλλον θα αναλάβει να ελέγχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Γιώργο Φλωρίδη.

Πάρις Κουκουλόπουλος: Ο έμπειρος πρώην Υπουργός και βουλευτής Κοζάνης θα σηκώσει το βαρύ φορτίο της Οικονομίας και του Ταμείου Ανάκαμψης. Βέβαια, σε αυτό το χαρτοφυλάκια ακούγονται έντονα και τα ονόματα του Παύλου Γερουλάνου και του Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος όμως είναι κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Η βουλευτής του Δυτικού Τομέα θα έχει το χαρτοφυλάκια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα ελέγχει τον Υπουργό Νότη Μηταράκη.

Παναγιώτης Δουδωνής: Ο βουλευτής επικρατείας και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη θα πρέπει να σηκώσει ψηλά τα… μανίκια αφού θα αναλάβει τη Δημόσια Διοίκηση, το Κράτος και τους Θεσμούς. Στην ουσία θα ελέγχει το επιτελικό κράτος και την λειτουργία του Μαξίμου.

Δημήτρης Μάντζος: Ακούγεται έντονα ότι μπορεί να αναλάβει την παρακολούθηση του Υπουργείου Εξωτερικών. Βέβαια, για τη θέση αυτή ακούγεται και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ δεν αποκλείεται και ο Γιώργος Παπανδρέου σε περίπτωση που ο ίδιος το θελήσει.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Για τον πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να αναλάβει ένα διπλό πακέτο, αυτό του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και του Αθλητισμού.

Παύλος Γερουλάνος: Για τον πρώην Υπουργό και βουλευτή στην Α’ Αθήνας όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα ακούγεται για τρία χαρτοφυλάκια. Το Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών. Το τρίτο είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το βέβαιο – όπως έχει γράψει το topontiki.gr – και στο παρελθόν είναι ότι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα παραμείνει η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ Εκπρόσωπος Τύπου θα είναι ο Θανάσης Γλαβίνας.

Διαβάστε επίσης:

Ράνια Σβίγκου για φωτιές: Η σκέψη μας σε όσους πλήττονται, διαθέσιμα για κάθε βοήθεια μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Ανδρουλάκης για φωτιές: Η σκέψη μας κοντά στους κατοίκους – Πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή

Keywords
Τυχαία Θέματα