ΠΑΣΟΚ: Γιατί προειδοποιεί για Μνημόνιο στον πρωτογενή τομέα ο Ανδρουλάκης – Στο στόχαστρο Άδωνις και Φλωρίδης

Σίγουροι ότι η Ελλάδα βαδίζει με ταχύτατους ρυθμούς προς ένα «Μνημόνιο στον πρωτογενή τομέα», εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιτίθεται για ακόμα μία φορά στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες Μητσοτάκη

Σε συζήτηση που είχε με την Σία Κοσσιώνη στο πλαίσιο του συνεδρίου «Διάλογοι της Νισύρου», ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως γνώριζε για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Το 2020 καταθέσαμε δύο ερωτήσεις. Το 2023 του το είπα στον προϋπολογισμό. Το 2024 τρεις φορές στη Βουλή και μία φορά από την Κρήτη, -από τα Ανώγεια- πριν τεθεί ο Οργανισμός σε ευρωπαϊκή εποπτεία. Το 2025 κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό όπου του αντέτεινα: “τι κάνεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Έρχεται τεράστιο πρόστιμο”. Του το είπα τόσες φορές και με ρωτάτε αν γνώριζε ο Πρωθυπουργός; Τα γνώριζε και από εμάς, τα γνώριζε και από τους έξι προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ που ο ίδιος άλλαξε. Έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Το πρόστιμο του ενός δισ. ευρώ έχει το ονοματεπώνυμο του Πρωθυπουργού. Τα γνώριζε και τα επέτρεψε: μια “γαλάζια” συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά την ώρα που ο αρχηγός του Κινήματος δείχνει διάθεση να συνεχίσει την κόντρα που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίον ούτε λίγο ούτε πολύ απεκάλεσε «ορφανό του Καρατζαφέρη» αλλά και με τον Γιώργο Φλωρίδη για τον οποίο απέδωσε τον χαρακτηρισμό «γενίτσαρος». Βέβαια χωρίς να τους κατονομάσει. «Καταλαβαίνω ότι οι τελευταίοι που υπερασπίζονται αυτό το σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας, είναι κάτι “ορφανά” του Καρατζαφέρη και κάποιοι άλλοι “γενίτσαροι”. Δέκα εκατομμύρια αιγοπρόβατα είχαμε το 2019, δεκαοκτώ εκατομμύρια έγιναν το 2025 και μιλάμε για παθογένειες διαχρονικές; Ποιες διαχρονικές παθογένειες; Απλά μαθηματικά!

Μνημόνιο στον πρωτογενή τομέα

Η άποψη πως η χώρα θα έρθει σύντομα αντιμέτωπη με Μνηνόνιο στον αγροτικό τομέα στην Χαριλάου Τρικούπη έχει συγκεκριμένη ανάλυση και το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο. Όπως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει: «είχαν επιβληθεί άλλα πρόστιμα στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Ναι, για θεσμικές αστοχίες όμως. Πρόστιμο και δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που ήρθε στη Βουλή και μιλά για “γαλάζια” εγκληματική οργάνωση – δεν χρησιμοποιώ εγώ τη λέξη αυτή, την αναφέρει η δικογραφία- που έτρωγε τους ευρωπαϊκούς πόρους με απόλυτη κάλυψη δύο υπουργών, δεν έχει ξαναγίνει, συγγνώμη».

«Μνημόνιο έρχεται στον πρωτογενή τομέα. Όπως έφερε το μνημόνιο ο Καραμανλής στην Ελλάδα, έτσι ο κ. Μητσοτάκης φέρνει μνημόνιο στον πρωτογενή τομέα, με μείωση των επιδοτήσεων κ.α. Ξανά διασυρμός για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά για το Μνημόνιο που έρχεται στον πρωτογενή τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Τη Δευτέρα στη Βουλή 1,3 εκατ. υπογραφές – «Σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας»

Μετωπική ΠΑΣΟΚ με Φλωρίδη – Τον κατηγορεί για «εργολαβία κατασυκοφάντησης» (video)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Είχαν στήσει κομπίνα 100 εκατ. σε βιολογικό μέλι και κτηνοτροφία – Αποσύρουν αιτήσεις λόγω της ευρωπαϊκής εισαγγελίας

Keywords
Τυχαία Θέματα