ΠΑΣΟΚ: Φουλ για ευρωεκλογές με «ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο»

Τον διμέτωπο αγώνα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη θα συνεχίσουν στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι οι δύο αντίπαλοι του Κινήματος όχι μόνο καλλιεργούν την τοξικότητα, αλλά πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν. Στο Κίνημα επιλέγουν «τον δρόμο των θεσμικών παρεμβάσεων», ο

οποίος, όπως τονίζουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρνει αποτελέσματα στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών ή στις αλλαγές στην Golden Visa.

«Στη Βουλή θέσαμε τα ερωτήματα, στον Άρειο Πάγο ζητήσαμε την επίσπευση εξέτασης της αλλοίωσης των διαλόγων. Η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε τους σχετικούς δίσκους» λένε. Όλα αυτά την ώρα που γίνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου θα παρουσιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνιστικού ψηφοδελτίου της παράταξης.

Σταθερά απέναντι σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή συνεχίζει να είναι η επίθεση του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση για το θέμα των Τεμπών και τη «μονταζιέρα». Ο Ανδρουλάκης ασκεί σκληρή κριτική στον Μητσοτάκη μετά την πρόταση δυσπιστίας, αλλά και την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι θα βρίσκονται συνεχώς απέναντι στην κυβέρνηση όσο αυτή «υπηρετεί τη διαφθορά, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».

Οι «γραμμές» του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μητσοτάκη και την κυβερνητική διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών είναι οι εξής:

● Τοξικότητα: Καταγγέλλει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου ο Μητσοτάκης, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε αυτή, όταν συνεχώς βλέπουμε το τρίπτυχο διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία.

● Κυβερνητική διαχείριση για τα Τέμπη: Στελέχη του πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, εμπλέκονται σε κορυφαία σκάνδαλα που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και αντί να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

● Παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου: Η πρόταση δυσπιστίας έφερε αποτελέσματα. Δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Μητσοτάκη, όταν το πρωί ο ίδιος κατήγγειλε συμφέροντα ότι προσπαθούν να τον αποσταθεροποιήσουν, το βράδυ ήταν οι γεφυροποιοί με τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Και, βέβαια τους «θυσίασε» – όπως έκανε και με τον Δημητριάδη πριν από μερικά χρόνια – για να μην φορτωθεί ο ίδιος τα ζητήματα αυτά.

Η στάση μάλιστα του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα και όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές θα είναι: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχείς θεσμικές μας πρωτοβουλίες».

Εκτός από την κυβέρνηση, από κοντά στην επιθετική γραμμή βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη οι παρεμβάσεις τους και οι ενέργειές τους κινούνται σε αντιδιαστολή με αυτές του Κασσελάκη, ο οποίος εμπλέκει τα Τέμπη με τη σύζυγο του πρωθυπουργού. «Το ΠΑΣΟΚ κινείται υπεύθυνα, σοβαρά και αυτά αποδίδουν». Για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπουν «τραμπική φιλοσοφία», η οποία δίνει άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προετοιμασίες για την Κεντρική Επιτροπή

«Οι ευρωεκλογές είναι μπροστά μας, πρέπει να παραγάγουν πολιτικό αποτέλεσμα και να απαντήσει ο ελληνικός λαός στην ασυμμετρία του πολιτικού συστήματος. Πιστεύω ότι, εάν εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά ως την ισχυρή, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, όλα θα αλλάξουν ραγδαία την επόμενη κιόλας ημέρα. Δεν μπορεί να έχουμε ένα κόμμα κυρίαρχο και να μην υπάρχει μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα βάζει ένα εμπόδιο και ένα τείχος απέναντι στην αλαζονεία, τη διαφθορά».

Αυτό θα είναι ένα από τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα του Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τη στρατηγική του κόμματος για τις ευρωκάλπες, οι οποίες είναι οι πιο σημαντικές – από τότε που ανέλαβε την ηγεσία – για το μέλλον του κόμματος. Στην ουσία στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να εισπράξουν την «κοινωνική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία».

Όπως τονίζουν, «η Ν.Δ. βρέθηκε απομονωμένη και στη Βουλή, διότι ποτέ δεν πίστευε ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα υπερβούν τις διαχωριστικές τους γραμμές και θα συνυπογράψουν μία πρόταση δυσπιστίας, η οποία ήταν κόλαφος κατά της κυβέρνησης». Στην Κεντρική Επιτροπή θα παρουσιαστούν και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο του κόμματος. Αυτά τα πρόσωπα είναι οι ήδη ανακοινωθέντες: Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Τσουκαλάς, Κώστας Χρυσόγονος, Όλγα Μαρκογιαννάκη, Ρόζα Βρεττού, Ηλίας Κικίλιας, Παναγιώτης Δημόπουλος, Μαρία Δαφέρμου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται να ανακοινωθούν: Δανάη Τσάκαλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Τσούμας, Σάκης Αρναούτογλου, Λευτέρης Καρχιμάκης, Βασίλης Σκουντής, Παναγιώτης Γκανιάτσος, Έφη Κουτεντάκη, Χριστίνα Αλίρη, Χριστίνα Φοροπούλου. Υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη (ήταν υποψήφιος και στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές), ενώ κοντά στην υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει στο τέλος καθώς υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις με την πιθανή υποψηφιότητά του.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινωθούν τρεις επιτροπές για τις ευρωεκλογές: το πολιτικό κέντρο, η οργανωτική και η επιτροπή επικοινωνίας. Οι καθημερινές παρεμβάσεις του Ανδρουλάκη σε Βουλή και μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι περιοδείες του στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα θα συνεχιστούν. Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεγαλύτερο λεκανοπέδιο της χώρας, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να αντιμετωπίζει δημοσκοπικό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Σβίγκου: «Ο Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή»

Επανέρχεται η Ακρίτα για τη Μαρέβα: «Η διαστρέβλωση έχει βαρέσει κόκκινο – Το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους έχει πολιτικό χαρακτήρα»

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύργους – Χρυσοχοΐδης: «Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα