ΠΑΣΟΚ: Εκτός βουλής Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Κεφαλίδου – Ποιοι πήραν τις έδρες τους

Η απόλυτη έκπληξη της εκλογικής βραδιάς δεν ήταν μόνο για το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ αλλά και για το γεγονός ότι εμβληματικά στελέχη μένουν εκτός Βουλής.

Ο λόγος αρχικά για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μετά από 23 χρόνια θα δει να χάνει την έδρα στη Βουλή. Ένα πρόσωπο που είχε «σταυρούς – ρεκόρ» στο παρελθόν. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι η Μιλένα Αποστολάκη

κερδίζει τον κ. Λοβέρδο σε αυτές τις εκλογές. Η αλλαγή αυτή αποτελεί έκπληξη για όλους στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η άλλη έκπληξη έρχεται στην Α’ Αθηνών, όπου και εκεί μετά από 23 χρόνια βουλευτής στην περιοχή ο Κώστας Σκανδαλίδης έχασε από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος θα πάρει και την έδρα. Κανείς δε περίμενε αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια, ο κ. Σκανδαλίδης είχε εκφράσει τους φόβους του σε συνεργάτες του.

Στην Δράμα, το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο. Εκεί εκλεγόταν βουλευτής η Χαρά Κεφαλίδου από το 2009. Η κ. Κεφαλίδου δεν κατάφερε να επανεκλεγεί χάνοντας την έδρα της από τον Τάσο Νικολαϊδη. Αξίζει να αναφερθεί ότι κ. Κεφαλίδου στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Τον Ανδρέα Λοβέρδο είχε στηρίξει επίσης και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος και αυτός χάνει την έδρα του στην Αιτωλοακαρνανία. Εκεί εξελέγη η τραπεζικός Χριστίνα Σταράκα. Εκτός έμεινε και ο Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος όμως «έπεσε θύμα» δημογραφικού καθώς η Άρτα από τριεδρική έγινε διεδρική.

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρές απουσίες από τη νέα Βουλή – Ποια «βαριά χαρτιά» δεν εκλέγονται

Εκλογές 2023: Ιστορική νίκη της ΝΔ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά – Τα αποτελέσματα στο 95,71% της ενσωμάτωσης

Εκλογές 2023: Εκτός Βουλής μένει ο Ευάγγελος Αντώναρος – «Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης Τσίπρα» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Εκτός, Λοβέρδος Σκανδαλίδης Κεφαλίδου – Ποιοι,pasok, ektos, loverdos skandalidis kefalidou – poioi