ΠΑΣΟΚ: Δούκας και Αγγελούδης φουντώνουν την επιθυμία για δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

«Σήμερα πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη. Νίκη της ανανέωσης. Νίκη του προοδευτικού λόγου που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού», με αυτά τα λόγια ο Νίκος Ανδρουλάκης υποδέχθηκε τις μεγάλες νίκες του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη,

όπου σάρωσε ο Στέλιος Αγγελούδης.  

Όσο πλησίαζαν προς τον β’ γύρο στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν αισιόδοξοι για τη νίκη του Χάρη Δούκα καθώς πίστευαν ότι μπορεί να φέρει την ανατροπή στον δήμο της πρωτεύουσας.  

Όπως εξηγούν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο topontiki.gr ο Χάρης Δούκας κέρδισε για τους παρακάτω λόγους:  

Ο Χάρης Δούκας ήταν ένας άνθρωπος ηθικός, με επάρκεια αλλά και γνώστης των προβλημάτων της Αθήνας. Απέδειξε και προεκλογικά και στη σύγκρουση που είχε με τον Κώστα Μπακογιάννη στο debate ότι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στο δήμο.  Έχει ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό προφίλ και το απέδειξε με τις προτάσεις που έκανε. Πολιτική ψήφος καθώς ήταν η πρώτη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος λειτούργησε μαξιμαλιστικά ζητώντας να βαφτεί μπλε ο χάρτης. Ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη η πολιτική χροιά που έδωσε σε αυτές τις εκλογές.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι σε αυτή τη φάση κανένας δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη Θεσσαλονίκη, ναι με το ψηφοδέλτιο ήταν πολυσυλλεκτικό αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Στέλιος Αγγελούδης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για την περιφέρεια Θεσσαλίας όπου κέρδισε ο Δημήτρης Κουρέτας.  

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη υποστηρίζουν πλέον το «ΠΑΣΟΚ είναι το 2ο κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχει βάλει γερά τις βάσεις για να πάει ακόμα πιο ψηλά στις ευρωεκλογές. Καθόλου τυχαία δεν είναι και η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη». 

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Η πρώτη μεγάλη ήττα της αλαζονείας Μητσοτάκη

Αυτοδιοικητικές εκλογές-Ναύπλιο: Ήττα για τον δημάρχο που πέταξε περιττώματα στον πολιτικό του αντίπαλο

Αυτοδιοικητικές εκλογές-Ναύπλιο: Ήττα για τον δημάρχο που πέταξε περιττώματα στον πολιτικό του αντίπαλο

Keywords
Τυχαία Θέματα