Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις αστυνομικών με την greek mafia – Εντολή Θεοδωρικάκου για άμεση έρευνα

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, για το σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», το οποίο αναφέρεται σε ντροπιαστικούς διαλόγους και επαφές υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με μέλη της greek mafia.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση,

να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες. Επιπλέον, παρήγγειλε στον κ. Ελευθεριάνο η προκαταρκτική έρευνα να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, σ΄ έναν τακτικό και σ΄ έναν επίκουρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Το δημοσίευμα με τους φερόμενους επίορκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι επίορκοι αστυνομικοί δεν δίσταζαν να τοποθετούν «δικούς» τους αστυνομικούς σε υπηρεσίες-κλειδιά για να κάνουν τις «δουλειές» τους ανενόχλητοι οι εγκληματίες.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει, μάλιστα, και συνομιλίες σημαντικών τωρινών υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας. Οι συνομιλίες βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως το Viber και το WhatsApp, και κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Σε αυτές ακούγονται ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη να λένε ότι αυτοί θα «βάλουν πλάτη» σε κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων κι άλλους ποινικούς. Αλλοι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι έχουν πολιτικές «άκρες» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι ότι μπορούν να βάλουν «φυτευτούς» σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως των ελέγχων των καυσίμων, των νυχτερινών κέντρων κι αλλού, «δικούς τους» αστυνομικούς. Κι αυτοί θα παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο για να γίνονται οι δουλειές της μαφίας υπό τον μανδύα της ΕΛ.ΑΣ. Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, επιβεβαιώθηκαν οι μετακινήσεις, όταν αναζητήθηκαν πληροφορίες για τις καταστάσεις μετακινήσεων προσωπικού. Επιπλέον, αξιωματικοί που ακούγονται να συνομιλούν με τους ποινικούς συμμετείχαν και στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

Στο πρωτοσέλιδο του «Βήματος» καταγράφεται διάλογος που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στρατηγέ μου να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;», με τον υπηρεσιακό παράγοντα να απαντά: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

Στις συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Σε άλλον καταγεγραμμένο διάλογο, ο αξιωματικός της Αστυνομίας, φέρεται να κανονίζει τα της πληρωμής του. «Φίλε μου σ’ ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας» με τον ποινικό να του απαντά: «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…».

Διαβάστε επίσης:

«Ποτέ ξανά»: Η εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Τήλος: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές λόγω κακοκαιρίας (Video)

Συμπλοκή στο Ρέθυμνο: Βίντεο-ντοκουμέντο από το επεισόδιο αστυνομικού με νεαρό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση Ντογιάκου, – Εντολή Θεοδωρικάκου,paremvasi ntogiakou, – entoli theodorikakou