Παρέμβαση με πανό στα γραφεία της ΓΣΕΕ για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

ΕΛΛAΔΑ

Παρέμβαση στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μέλη εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων, καθώς και συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιδρώντας στη στάση της Συνομοσπονδίας για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η διοίκηση της

ΓΣΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο» και «διχαστικό», ενώ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του «ΝΑΙ», τονίζοντας πως «η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Οι συνδικαλιστές ανήρτησαν γιγαντοπανό από την κορυφή του κτηρίου το οποίο έγραφε «ΣΕΒ και εργατοπατέρες ψηφίζουν ΝΑΙ, οι εργάτες ψηφίζουν ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια».

Σε σχετική ανακοίνωση οι εργατικές συλλογικότητες που προχώρησαν στην κινητοποίηση αναφέρουν:

«Η ΓΣΕΕ με μια απόφαση-ντροπή για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, προσχώρησε και επίσημα στο μαύρο μπλοκ της εργοδοσίας, στο μαύρο μπλοκ του ΝΑΙ της τρόικας και της ΕΕ.

Την ίδια ώρα που η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εκβιασμοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, οι γραφειοκράτες, υποταγμένοι υπάλληλοι των εργοδοτών που έχουν την ταμπέλα "ΓΣΕΕ" (σε αχρηστία εδώ και μήνες έτσι κι αλλιώς), αντί να ασχοληθούν με τις διώξεις και τον εκτροχιασμό των εργοδοτών, βγάζουν ανακοινώσεις και αποφάσεις υπέρ του ΝΑΙ, υπέρ της ΕΕ και του ευρώ, δηλαδή υπέρ του επιτελείου της αντεργατικής επίθεσης.

Είναι ώρα να σαρωθούν από τα συνδικάτα οι δυνάμεις της υποταγής και του εργοδοτικού "συνδικαλισμού" της ήττας.»

παρέμβασηΓΣΕΕΔημοψήφισμαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα