Παρέμβαση Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας στο ΤΧΣ για την Εθνική Τράπεζα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το θέμα της διοικητικής κρίσης στην Εθνική Τράπεζα και κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να τοποθετηθεί νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ωστόσο τώρα υπήρξε και παρέμβαση από τον SSM (Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας), ο οποίος ερωτηθείς από το Ταμείο απέστειλε με e-mail τη θέση του σχετικά με τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ ΤΧΣ και

Εθνικής για την επιλογή του προέδρου.

Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο SSM τάσσεται υπέρ της συναινετικής λύσης και θεωρεί ότι το ΤΧΣ θα πρέπει να αποφύγει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, καθώς κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο.

Για τον SSM οι όποιες αποφάσεις αφορούν τη διοίκηση της Εθνικής μπορούν να ληφθούν στην τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο, κατανοώντας ότι πλήρης υπαναχώρηση του ΤΧΣ θα ακύρωνε στην ουσία τον ρόλο του, φέρεται να συναινεί σε έκτακτη συνέλευση μόνο για αλλαγή προέδρου.

Εθνική ΤράπεζαΤαμείο Χρηματοπιστωτικής ΣταθερότηταςSSMHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα