Παραστρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία (Video)

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία στον τρίτο χρόνο  και χωρίς καμία ένδειξη εκτόνωσης, ένα νέο μέτωπο ανοίγει στα σύνορα με την Ρωσία. Αυτή τη φορά τρεις παραστρατιωτικές ομάδες που αυτοαποκαλούνται ρωσικές και ενεργούν από το ουκρανικό έδαφος, υποστηρίζουν ότι εισχώρησαν στο ρωσικό έδαφος και μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι παραστρατιωτικές οργανώσεις Λεγεώνα Απελευθέρωσης της Ρωσίας (FRL) και Σιβηρική Ταξιαρχία (SB) ανέβασαν βίντεο που υποστηρίζουν ότι δείχνουν μαχητές τους που έχουν εισβάλει στις περιφέρειες

Μπέλγκοροντ και Κουρσκ.

Αυτοεξόριστος Ρώσος πολιτικός ισχυρίστηκε ότι ένα χωριό στο Μπέλγκοροντ ελέγχεται από τις «απελευθερωτικές δυνάμεις».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έγιναν απόπειρες εισβολής αλλά αποκρούστηκαν.

Ο ουκρανικός στρατός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα και ο Αντρίι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της αντικατασκοπείας του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι οι ρωσικές ομάδες «είναι ανεξάρτητες», αποτελούνται από Ρώσους και επιχειρούν «στην πατρίδα τους».

Προπαγάνδα ή ρήγματα στις ρωσικές γραμμές;

«Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, στην Λεγεώνα ονειρευόμαστε μια Ρωσία ελεύθερη από τη δικτατορία του Πούτιν. Αλλά δεν ονειρευόμαστε απλά: κάνουμε κάθε προσπάθεια για να πραγματοποιήσουμε αυτά τα όνειρα. Θα πάρουμε την γη μας από τα χέρια του καθεστώτος, εκατοστό το εκατοστό», ακούγεται να λέει ένας ένοπλος, που δηλώνει μέλος της παραστρατιωτικής ομάδας FRL.

Η άλλη οργάνωση, η SB, ανακοίνωσε ότι «γίνονται σφοδρές συγκρούσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και δημοσιοποίησε ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει μέλη της να έχουν εμπλακεί σε μάχη με άνδρες των ρωσικών δυνάμεων.

Σχολιάζοντας τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, στο διάστημα 15-17 Μαρτίου,  η οργάνωση SB, ανέφερε ότι «οι κάλπες και τα εκλογικά τμήματα σε αυτή την περίπτωση ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας» και παρότρυνε τους Ρώσους «να αλλάξουν τη ζωή τους παίρνοντας  τα όπλα».

“The Legion is coming to the Putin elections.”

Anti-Kremlin Russian volunteers fighting for have declared that, as Russian citizens, they have the right to participate in the elections on March 15-17.

Therefore, they will not allow Putin to rule for the rest of his days. pic.twitter.com/eSLu1VgKA3

— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) March 12, 2024

Μία τρίτη οργάνωση, που επίσης εδρεύει στην Ουκρανία, η αποκαλούμενη Ρωσικές Εθελοντικές Δυνάμεις  (RDK), έδωσε άλλο βίντεο στη δημοσιότητα όπου και πάλι φαίνονται κάποια άτομα που μάχονται εναντίον ρώσων στρατιωτών. Κατά την οργάνωση αυτή «ο στρατός του καθεστώτος του Κρεμλίνου καταθέτει τα όπλα χωρίς καν να ρίξει μια σφαίρα».

Τα βίντεο αυτά δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές.

Ένας από τους στόχους των επιθέσεων που έγιναν την Τρίτη, ήταν το χωριό Τέτκινο, στην μεθοριακή ζώνη της επαρχίας Κουρσκ.

Το  BBC αναφέρει ότι επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα εικόνων που δημοσιοποιήθηκαν από την οργάνωση  FRL και δείχνουν επίθεση εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού στο Τέτκινο.

Επίσης ο Ρώσος αντικαθεστωτικός Ίλιγια Πονομάρεφ, που βρίσκεται στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι το χωριό Λοζόβαγια Ρούντκα, στην περιοφέρεια Μπέλγκοροντ, «είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των απελευθερωτικών δυνάμεων».

Τι απαντά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις σε συνεργασία με συνοριοφύλακες και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας  FSB «απέκρουσαν απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να διεισδύσει» στην Ρωσία.  Κατά την εκδοχή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι εχθρικές δυνάμεις με την υποστήριξη τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ρωσία «ταυτοχρόνως από τρεις κατευθύνσεις στις περιοχές των οικισμών Οντνορόμπογκα, Νεκοτέεβκα και Σπονταριούσινο, στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι άλλες τέσσερις επιθέσεις είχαν στόχο το Τέτκινο, αλλά «αποκρούστηκαν».

Τον περασμένο Μάιο ο ρωσικός στρατός  είχε ανακοινώσει ότι έγιναν αντίστοιχες επιχειρήσεις εισβολής στο ρωσικό έδαφος στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ και αποκρούστηκαν επιτυχώς.

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με τον θάνατο πρώην υπαλλήλου της Boeing – Ήταν πληροφοριοδότης, είχε εκφράσει ανησυχίες για τα πρότυπα παραγωγής

Νέος συναγερμός στις ΗΠΑ: Αναφορές για ένοπλο σε σχολείο – Σε lockdown η περιοχή

Σομαλία: Ένοπλοι κατέλαβαν πλοίο – Νέες ανησυχίες για την αναβίωση της σομαλικής πειρατείας μετά και τις επιθέσεις των Χούθι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραστρατιωτικοί, Ουκρανία Video,parastratiotikoi, oukrania Video