Παράλυτο κράτος, ανεπαρκής πολιτική

Η μεταρρύθμιση του κράτους, και δη του κοινωνικού, που είναι βαριά πληγωμένο από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των κομμάτων εξουσίας.

Είναι η κύρια εξαγγελία του Μητσοτάκη, ο πυρήνας του «εθνικού σχεδίου» του Κασσελάκη και ο άξονας επιβεβαίωσης του σοσιαλδημοκρατικού προτάγματος του Ανδρουλάκη. Και βεβαίως η αιχμή όλων των κομμάτων της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς. Ομοφωνία ως προς την ανάγκη, λοιπόν, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Μιλάμε για ένα κράτος με φοβερή αιμορραγία

του συστήματος υγείας: χάνει διαρκώς κακοπληρωμένα και εξουθενωμένα στελέχη, τα οποία δεν μπορεί ή δεν θέλει να πληρώσει όσο πρέπει για να τα διατηρήσει και να τα αυξήσει. Ένα κράτος που αδυνατεί – ή δεν ενδιαφέρεται – να στελεχώσει ούτε το 60% των πολεμικών του σκαφών όταν η Τουρκία δυναμώνει συνεχώς στη θάλασσα.

Έχει μια – υποτίθεται δωρεάν – Παιδεία φτιαγμένη για να πλουτίζουν τα φροντιστήρια εις βάρος μαθητών και γονέων. Κι εκεί που τα στελέχη περισσεύουν, η χρήση τους είναι εντελώς ρουσφετολογική, όπως στην ΕΛ.ΑΣ.

Προς το παρόν βλέπουμε μόνο μεγαλεπήβολες σαπουνόφουσκες, ανεπεξέργαστες δήθεν κοστολογημένες εξαγγελίες, αδυναμία ανταπόκρισης σε άμεσες ανάγκες και μια κατάσταση διαρκώς επιδεινούμενη σε πολλά μέτωπα. Οι κοινωνικές, αναπτυξιακές, αμυντικές και άλλες ανάγκες αποτελούν υποσημείωση. Για άλλα, δευτερεύοντα γίνονται οι μεγαλύτερες συγκρούσεις…

Διαβάστε επίσης:

Nτόρα Μπακογιάννη: Το ταξίδι του μέλιτος στην Ινδία – «Μου το χρωστούσε ο άντρας μου 25 χρόνια»

Δώρα Αυγέρη: Η ανάρτηση – μήνυμα από το Άουσβιτς

Η σειρά του Άδωνι να μπει στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παράλυτο,paralyto