Παππάς: Οι εθνικές κάλπες είναι απολύτως διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές – Οι Έλληνες δεν έχουν κοντή μνήμη
«Ξεκινάμε για τη μάχη των μαχών. Τα διλήμματα είναι πάρα πολύ καθαρά και εκκρεμούν ενώπιον των πολιτών. Η Ελλάδα ή θα συνεχίσει την πορεία της ανάκαμψης, την πορεία που μειώνει την ανεργία, την πορεία που αυξάνει την απασχόληση, ή θα γυρίσει στις πολιτικές και στους αμετανόητους πολιτικούς που την βύθισαν στην κρίση».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς,
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «για τίποτα από όσα έχουν κάνει την τετραετία της καταστροφής 2010- 2014 δεν έχουν μετανιώσει, για τίποτα από όσα εφάρμοσαν δεν έχουν πει ότι θα το αλλάξουν». «Οι Έλληνες» συνέχισε ο Νίκος Παππάς «δεν έχουν όση κοντή μνήμη θα επιθυμούσαν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα να έχουν. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν και θα συνεχίσουν αποφασιστικά την πορεία προς την ανάκαμψη και τη δίκαιη ανάπτυξη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία, επεσήμανε ο Νίκος Παππάς, «είναι η καρδιά της ανάκαμψης της Ελλάδας και αυτό θα γίνει καθαρό στις εκλογές που έρχονται».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως θα κινηθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς σημείωσε:
«Οι εθνικές κάλπες είναι απολύτως διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές κάλπες. Πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας, έως 600.000, επέλεξαν να μην ψηφίσουν, επέλεξαν την αποχή. Παραδοσιακά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στις ευρωεκλογές. Είναι απολύτως προφανές ότι τα προγράμματα των δύο βασικών διεκδικητών της πρωτιάς είναι πάνω στο τραπέζι και οι Έλληνες θα αποφασίσουν».
Όπως συμπλήρωσε, «οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα έχουν αναδιανεμητικό δημόσιο σύστημα ασφάλισης, το οποίο για πρώτη φορά είναι πλεονασματικό, ή θα πάμε στο λεγόμενο σύστημα Πινοσέτ που σημαίνει άμεση κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και απόλυτη ανασφάλεια για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους».
«Θα πάμε», συμπλήρωσε, «και θα υποστηρίξουμε το βάθεμα του κοινωνικού κράτους, ή θα θεωρήσουμε ότι η υγεία και η περίθαλψη είναι ιδιωτική υπόθεση του καθενός;».
Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας ο κοινωνικός προϋπολογισμός αυξήθηκε από τα 700 εκατομμύρια στα 3,2 δισ., ακριβώς για να ξεκινήσουμε να κλείνουμε τις πληγές των μνημονίων».
«Συνεχίζουμε», πρόσθεσε, «και μετά την έξοδο από τα μνημόνια με ένα πρόγραμμα στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, διότι γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι υπάρχουν κοινωνικές κατηγορίες και τάξεις οι οποίες επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα».
«Αυτή είναι η πορεία που έχουμε χαράξει» επεσήμανε ο Νίκος Παππάς και εξήγησε: «Είναι μία πορεία σταθερότητας, η οποία βεβαίως και απειλείται από ένα πρόγραμμα αντικοινωνικό, από ένα πρόγραμμα το οποίο θα δημιουργήσει νέα οικονομικά αδιέξοδα, θα μεγεθύνει τις ανισότητες και λυπάμαι που θα το πω, αλλά αυτό το οικονομικό πρόγραμμα συνοδεύεται και από ένα πολιτικό πρόγραμμα. Ένα πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι διχαστικό και το οποίο δεν διστάζει να έχει υποψηφίους, οι οποίοι με σύστημα έχουν ξεπλύνει το προηγούμενο διάστημα την ακροδεξιά. Για όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».
Νίκος Παππάςεκλογές 2019ΣΥΡΙΖΑκάλπεςHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτό είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό στον κόσμο
- ΑΑΔΕ: Στο «σφυρί» δεκάδες αυτοκίνητα από 300 ευρώ - Δείτε την λίστα
- Βίαιος ο θάνατος του Δημήτρη Γραικού- Νέες αποκαλύψεις
- Η αντίδραση του Κώστα Βουτσά όταν έμαθε πως βαφτίστηκε ο γιος του Άνθιμου Ανανιάδη
- Αυτοκτονία 14χρονης Μοσχάτο: Η ανατριχιαστική ομολογία του 43χρονου
- Το μυστικό για να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα
- Μητσοτάκης: Aποχή από τη Βουλή - Με Βενιζέλο – Γεννηματά συνεργαστήκαμε
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Είμαι θύμα μίας σκοπιμότητας την οποία εκφράζει η κυρία Γεννηματά προσωπικά
- Άφωνος ο Κώστας Βουτσάς, έμαθε στον «αέρα» για τη βάφτιση του γιου του Άνθιμου
- Βενιζέλος: Η Γεννηματά έκανε επιλογή αυτοχειριασμού του ΚΙΝΑΛ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Το «φυσάει και δεν κρυώνει» ο Μιχαλολιάκος: «Ο λαός είναι άτιμο πράγμα» - Τι λέει για τον Βελόπουλο (Video)
- Το θρίλερ των Καννών - Όταν άνοιγε ο δρόμος για την διεκδίκηση του ΠΑΣΟΚ από τον Ευ. Βενιζέλο
- Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, κανένα ενδεχόμενο να κλείσει η ΕΡΤ
- ΤΩΡΑ - Επιχείρηση ΕΚΑΜ και ασφάλειας για τη σύλληψη των δύο τελευταίων δραπετών
- Βενιζέλος κατά Γεννηματά: Είπε ότι δεν εκπέμπω το μήνυμα που θέλει – Eπιχορηγεί τη ΝΔ
- Επιχείρηση ΕΚΑΜ και Ασφάλειας για τη σύλληψη των δύο τελευταίων δραπετών
- Καρκίνος του δέρματος: Τι σημαίνει φαγούρα σε ελιές
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΠΑΘΕ - Δείτε σε πιο σημείο
- Αυτές είναι οι υπουργικές τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα που κατατέθηκαν
- Ο αδελφός του Γραικού: Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο φονιάς (Video)

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Παππάς: Οι εθνικές κάλπες είναι απολύτως διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές – Οι Έλληνες δεν έχουν κοντή μνήμη
- ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Θα κρυφτεί μέχρι τις εκλογές
- Συνάντηση Αβραμόπουλου - Ερντογάν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΠΑΘΕ - Δείτε σε πιο σημείο
- Πρόωρες εκλογές το χειμώνα στη Γερμανία;
- Ο αδελφός του Γραικού: Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο φονιάς (Video)
- Τραμπ: Πληροφορήθηκα από τη Μόσχα την αποχώρηση της πλειοψηφίας του προσωπικού της από τη Βενεζουέλα
- «Ναι» Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ, αλλά... (Video)
- Ισραήλ: Στον... μωσαϊκό νόμο θέλει να επιστρέψει βουλευτής
- Το «φυσάει και δεν κρυώνει» ο Μιχαλολιάκος: «Ο λαός είναι άτιμο πράγμα» - Τι λέει για τον Βελόπουλο (Video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εξώδικο Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis (video)
- Χανιά: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πτώση
- Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Γλυφάδας
- Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
- Crash test ανάμεσα σε αυτοκίνητα και κράνη ποδηλάτου από τη Volvo
- Ο εκλογικός απολογισμός για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική και η επόμενη μέρα
- Οδηγίες από την ΑΑΔΕ για τη μείωση του φόρου στα μερίσματα
- Φιλικό με τη Φένλο ο Παναθηναϊκός
- Αρέθουσα, η νύμφη των πηγών και των δασών
- Τα βρήκαν ΣΤΑΣΥ – Siemens για το σύστημα ασφαλείας της Γραμμής 1