Παππάς για την παραπομπή του: Μέρα δικαίωσης, η ΝΔ συγκρούστηκε με την πραγματικότητα

Για μέρα δικαίωσης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος 136 σελίδων της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής το οποίο προτείνει την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται  για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αναφορικά με τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016,  τον οποίο κρίνουν ότι χειραγώγησε με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.

Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «ημέρα δικαίωσης» και άφησε

«αιχμές» τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για την επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι «η Ν.Δ. συγκρούστηκε σφοδρά με την πραγματικότητα, για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία η πλειοψηφία ανακαλεί τον πυρήνα του κατηγορητηρίου της».

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Είναι μία ημέρα δικαίωσης. Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ήρθαν, προφανώς, σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς».

Είναι μία ημέρα δικαίωσης.
Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες & για 1η φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου.
Ήρθαν σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα & την πραγματικότητα & έκαναν όπισθεν ολοταχώς.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) June 29, 2021Τσίπρας για Προανακριτική Παππά: Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια και ανέκρουσε πρύμναν

“Άνθρακες ο θησαυρός” σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσίπρα αναφέρει:

“Άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για το Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι”.

Άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για το Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) June 29, 2021

Διαβάστε επίσης:

Παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό Δικαστήριο εισηγείται η Προανακριτική

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Ούτε καν ενδείξεις για αξιόποινες πράξεις του Νίκου Παππά

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: Κόλαφος η κατάθεση Βερύκιου, αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα