Παναγία των Παρισίων: 100 εκατ. ευρώ δωρίζει ο ιδιοκτήτης του οίκου Gucci (photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Εκατό εκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκε να δώσει ο Φρανσουά Ανρί - Πινό για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών brand Kering και σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ στον οποίο ανήκουν σημαντικοί οίκοι μόδας, όπως οι: Yves Saint-Laurent, Gucci, Balenciaga, Alexander

MacQueen, Boucheron, Brioni, Puma, Bottega Veneta, και η οικογένειά του, υπόσχονται ότι θα δωρίσουν αυτό το ποσό για να βρει ο εμβληματικός ναός την παλιά του αίγλη.

Ο δισεκατομμυριούχος Πινό είναι επίσης πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Groupe Artemis, ιδιοκτήτη του Οίκου Δημοπρασιών Christies. Μάλιστα, μέσω του ομίλου Artemis θα καταβληθεί και το ποσό για την Παναγία των Παρισίων.

H πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον ναό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο εμβληματικός τρούλος του. .Λίγες ώρες μετά τον διεθνή έρανο που ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την ανοικοδόμηση του, ο Πινό έκανε γνωστή την πρόθεσή του να βοηθήσει.

Φρανσουά Ανρί - ΠινόΠαναγία των ΠαρισίωναποκατάστασηχρήματαέρανοςστήριξηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα