Παλαιστίνη: 12 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας (Video)

Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (9/5) στα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, ανάμεσα στα θύματα είναι και τρία ηγετικά στελέχη του κινήματος Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξήγαγε στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον

τριών διοικητών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση.

Ο Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του τον θάνατο τριών στελεχών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς. Τους κατονόμασε ως Τζιχάντ Γάναμ, γραμματέα του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς· Χαλίλ αλ Μπαχτάνι, μέλος του ίδιου συμβουλίου· και Τάρεκ Εζεντίν, έναν από τους «επικεφαλής της στρατιωτικής δράσης» του κινήματος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που συντόνιζε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δώδεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων «παιδιών», και να τραυματιστούν άλλοι 20, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του υπό αυστηρό αποκλεισμό παραθαλάσσιου παλαιστινιακού θύλακα, τον οποίο κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Circulating footage documents the Israeli airstrikes on Khan Yunis, south of the Gaza Strip, tonight.#GazaUnderAttack pic.twitter.com/M9OJoCvTNR

— AlQastal News (@QastalNewsEn) May 9, 2023

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν στις ζώνες που επλήγησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα περί τις 05:30 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

«Θρηνούμε τους ηγέτες και τις συζύγους τους και κάποια από τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν» σε αυτό το «άνανδρο σιωνιστικό έγκλημα», ανέφερε ο Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «το αίμα των μαρτύρων θα αυξήσει [την] αποφασιστικότητα» του κινήματος.

Το Ισραήλ «περιγέλασε όλες τις πρωτοβουλίες των μεσολαβητών, η αντίσταση θα εκδικηθεί τους ηγέτες» που σκοτώθηκαν τη νύχτα, πρόσθεσε.

Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το πτώμα άνδρα του Τζιχάντ Γάναμ στο νεκροτομείο νοσοκομείου στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Στην πόλη της Γάζας, δημοσιογράφος του ίδιου πρακτορείου είδε μέρος πολυκατοικίας στις φλόγες έπειτα από τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα και ασθενοφόρα να διακομίζουν θύματα σε νοσοκομεία.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν προτού συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την ανακοίνωση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, συναφθείσας με αιγυπτιακή μεσολάβηση, μετά τη νέα κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ εξαιτίας του θανάτου σε ισραηλινή φυλακή μορφής του κινήματος, σε απεργία πείνας επί τρεις μήνες.

Από την αρχή της χρονιάς, τουλάχιστον 120 Παλαιστίνιοι, 19 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη στις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών και στις δυο πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές – Τουρκία: Θα αλλάξει εξωτερική πολιτική, αν αλλάξει κυβέρνηση;

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη

Τουρκία: Πυροβολισμοί στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου στην Σανλιούρφα

Keywords
Τυχαία Θέματα