Παιχνίδι με τον χρόνο για την Ουκρανία – Ποιος θα αντέξει; (Photos/Video)

Ήταν εμφανής η αγωνία των ηγετών των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου να δείξουν πως είναι αρραγής η ενότητα απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν.

«Το μήνυμα είναι ότι παραμένουμε ενωμένοι», διαβεβαίωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να μιλάει για ρωσική βαρβαρότητα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να δείξουν ότι συμφωνούν, παρά τις γνωστές διαφορές τους

ως προς την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

This morning Ukrainian President @ZelenskyyUa updated us on Russia’s attacks on Ukraine.

We admire his leadership and the Ukrainian people’s resilience.

The G7 has shown remarkable unity.

We agreed that we will stand with for as long as it takes. pic.twitter.com/vfFBfXAuZJ

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) June 27, 2022

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο μήνυμά του προς το G7 επανέλαβε ότι χρειάζεται περισσότερα και πιο σύγχρονα όπλα για να τερματιστεί ο πόλεμος πριν έλθει ο χειμώνας, δίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά ένα χρονικό ορόσημο, που δείχνει και την αγωνία του για το τι θα μπορούσε να σημαίνει μία παράταση των μαχών.

Πριν από δύο μήνες το δυτικό μέτωπο απέναντι στη Ρωσία έδειχνε πολύ ισχυρό. Δεν φάνηκε κάτι τέτοιο στη σύνοδο του G7. Μάλλον το άγχος των ηγετών να δείξουν ότι ομονοούν ήταν αυτό που φάνηκε, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές.

Πριν από δύο μήνες η Ουκρανία έδειχνε επίσης να έχει το momentum στα μέτωπα, αλλά τώρα πλέον η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στο Ντονμπάς.

Weitere viele gute Gesprächsrunden beim G7-Gipfel in Elmau – Eindrücke von Tag 2!
More great talks at the G7 Summit in Elmau – impressions of Day 2!
https://t.co/3JkgewVRXe pic.twitter.com/EN5KZheLEV

— G7 GER (@G7) June 27, 2022

Αυτές οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Δύση θα πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διαφυλάξει την ενότητά της, κάτι που δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, ενώ οι Ρώσοι παραμένουν άκαμπτοι και παίζουν με τον χρόνο.

Το αφήγημα που χτίστηκε το τελευταίο τετράμηνο (και τροφοδοτήθηκε από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες) ήταν ότι ο Πούτιν δεν ήθελε τίποτα λιγότερο από τον απόλυτο έλεγχο της Ουκρανίας. Υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, αλλά στρέφοντας την προσοχή του στην ανατολική Ουκρανία, φαίνεται πως επιτυγχάνει τουλάχιστον έναν βασικό στόχο: τον έλεγχο των περιοχών όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι.

Ο Σερ Ρίτσαρντ Μπάρονς, πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των βρετανικών δυνάμεων, ερωτηθείς από το Skynews κατά πόσο το momentum αυτή την στιγμή είναι υπέρ των δυνάμεων του Πούτιν, απάντησε: «Νομίζω ότι στο άμεσο μέλλον έτσι είναι. Η Ρωσία θα αισθάνεται ότι κάθεται με ασφάλεια πάνω στο ένα τέταρτο της Ουκρανίας. Ξέρει ότι η Ουκρανία δεν έχει την στρατιωτική δυνατότητα να τους πετάξει έξω και υπάρχει κάποια αγωνία στον κόσμο που υφίσταται τις συνέπειες αυτού του πολέμου».

Τις τελευταίες μέρες οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Σεβεροντόνετσκ, την μεγαλύτερη περιοχή του Λουγκάνσκ που ήταν υπό τον έλεγχο του Κιέβου και τώρα η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό γύρω από το Λισιτσάνκ.

Ένα ζήτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η Μόσχα θα αντέξει τη διεθνή απομόνωση. Ο Σερ Ρίτσαρντ Μπάρονς, παρατηρεί ότι έχει  «έχει απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα και έχει γίνει κράτος- παρίας».

«Αν η Ουκρανία επανεξοπλιστεί, τότε η Ουκρανία θα αντιστρέψει το στρατιωτικό κύμα και θα αρχίσει να εξωθεί τους Ρώσους». Και γι’αυτό ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Βρετανό αναλυτή.

Τελικά όλοι φαίνεται πως παίζουν με τον χρόνο στην Ουκρανία και το ερώτημα είναι ποιος θα αντέξει.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Μέδουσες «έδωσαν το παρών» σε αγώνες κολύμβησης – Πάνω από 80 άτομα δέχθηκαν τσιμπήματα (Video)

Ραφήνα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου (Video)

Τραγωδία στην Ιορδανία: Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες από διαρροή τοξικού αερίου στο λιμάνι της Άκαμπα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παιχνίδι, Ουκρανία – Ποιος,paichnidi, oukrania – poios